DERBY!

Leksands IF - Mora IK.
Två lag med helt olika förberedelser, ett målglatt Leksand som vet hur man vinner matcher som inte gäller någonting mot ett Mora IK som spelat "vm-finaler" hela sässongen och haft förbannat svårt att göra mål.

Varför Mora har hamnat i kvalserien och inte i slutspelet, som faktiskt även en del experter trodde, har jag en hel del teorier om. Alla utom en sparar jag till de summeras, dem som man väntat sig stordåd av har inte visat någonting. Imorgon är Tero Mättää, Marco Tuokko, Adam Andersson och Yared Hagos, som var en av dem jag hade väntat mig bra mycket mer av.

Men imorgon spelar inte de någon roll. Imorgon och hela Moraskvalserie handlar inte om dem fyra spelare som är skadade, dem som kommer hålla Mora IK kvar i elitserien är demsamma som spelade upp dem. Tomas Skogs, Pierre Johnsson, Jonathan Granström och framförallt kedjan Martin Jansson, Mikael Simons och Anders Nilsson! 

De är dem som kommer göra de!

Cigg

Nu lukar de cigg i trappuppgången igen! Det är helt otroligt att folket i min port(och i många andra portar i Sveriges hyreshus) inte kan göra sig kvitt sitt rökande utomhus. Varje gång jag känner lukten i min uppgång försöker jag alltid gå till botten med vem den skyldige kan vara för att i slutändan kanske kunna bestraffa gärningsmannen med en milt ond blick nästa gång jag stöter på vederbörande. Min kära turkiska granne våningen ovanför är denna gång helt avförd ifrån utredningen då lukten i trappen denna gång vittnade om kvinnoinblanding.

De luktade nämligen 50 % inpyrd ciggarettrök - och 50 % damparfym. Troligtvis den mest deprimerande av alla dofter som finns. Alla bilder jag får upp i huvudet om äldre ensamstående damer som sitter inne i sin lilla lägenhet och kedjeröker upp 2-3 paket om dagen och sedan häller över sig parfym i enorma mängder precis innan dem ska gå till affären för att handla lättmjölk, smör och ljustbröd för dem få slantarna som finns kvar när ciggarettlimporna är köpta för deltidslönen, visas upp i mitt inre.

Parfymen sen är också otroligt nog alltid densamma. Aldrig att de är någon mjuk skön doft som man stött på ute på krogen någongång hos en icke rökare. Utan alltid denna enkla damparfym som egentligen luktar helt okey, men tack vare kombinationen med ciggaretterna nu mer får mig att bli deprimerad, på innehavarens vägnar.

Nog om de, en rejäl storstädning blev de idag också. Gick helt okey bortsett en "sönderstädad" lampa som gick i golvet precís när jag stält in dammsugaren i städskrubben, jag kommer inte gå barfota runt soffan fram till nästa städning med andra ord.

Hygglig inledning på kvalserien också, resultatet i underkant, men tre poäng. Planer finns på att åka till födelsestaden imorgon för att ytterliggare tre poäng krigas hem, förhoppningsvis hittar min vän tid och pengar=)

'Never and ever' 

RSS 2.0