2009

På den tiden Lunarstorm var det stora communityt bland svenska ungdomar, då avslutade jag alltid året med en sammanfattning på vad för roligt som hänt varje månad. Jag hade planer på att göra så även nu, det finns dock problem. Det har hänt väldigt mycket roligt och värt att berätta, när jag tänker på det lite snabbt. Däremot är det omöjligt att komma ihåg när det hände, månaderna smälter ihop.

Så jag tänkte pröva ett nytt grepp, och på så vis väga in lite av höjdpunkterna under året, en gammal hederlig lista!

Årets..

..föräldrar: Min egna, oumbärliga!

..granne: Hans Lundberg. (Bubblare, Ramazan Kaba)

..syskonbarn: Tuva och Leon för att ni lyser mina dagar.

..kollega: Andreas Hallberg då vi både arbetar ihop och spelar trav på lördagar.

..hemvändare: Håkan Bogg för sitt återintågande i klubben där han hör hemma, Mora IK.

..match: Insjöns IF BK - Leksands IF, 7-0 division6 fotboll.

..fest: Rännhola Rockers på Insjöns Hotell, 27/7.

..soldat: Jon Lundqvist för sin kamp i Afghanistan. Favorit även till nästa års utmärkelse.

..facebookanvändare: Jan Wiktorsson tar hem det efter några intensiva sista dagar.

..husägare: Jonas Lindberg(Elin Bäck), majestätiskt hus, centralt läge och har ännu inte bangat en efterfest.

..hemvändare2: Linnea Björk, vände slutligen hemmåt efter en månads boende på västkusten.

..playboy: Pelle Rimsbo som har haft ett bra kvinnoår, vi hoppas det håller i sig!

..klubbdirektör: Jan Simons, ohotad utnämning.

..arbetsledare: Jens "Pistolen" Gustafsson för sitt agerande i många svåra beslut.

..center: Fredrik Eriksson, jobbar hårt i två riktningar på ett äregirigt sätt.

..festival: Ludvikafesten

..kyckling: Fredrik Modigh och hans dåliga nerver.

..svikare: INGEN (bubblare, Dennis Físk)

..saknade: Patrik Sandström, jag måste töntigt nog erkänna att du saknas i min vardag.

..resmål: Dublin


Det är inte omöjligt att jag kompleterar denna lista någon dag om jag missat någonting grovt.


Måndagmorgon.

Efter en helg som kan sammanfattas ishockey så är det återigen måndag och stämpelklockan väntar min ankomst först vid 13.00. Väldigt skönt att börja veckan med en sovmorgon, särskillt då jag utökat min digital-tv med ca 20 kanaler, bland annat ESPN, Canal+ och Eurosport2. Klockan är nu drygt halv elva och jag har redan hunnit med en rask promenad, lite träning, två koppar kaffe och en och en halv hockey match på ESPN. Livskvalite är bara förnamnet.

Tillbaka till tv-kanalerna så är ESPN outstanding då man får amerikanska kommentatorer och skapligt med matcher, särskillt på förmiddagarna. Eurosport2 har ett programutbud som klart slår Eurosport1, med evenemang som Spengler Cup nu i dagarna och även Kanadas matcher i JVM. Canal+ har jag inte spenderat någon tid på än, men där kommer nog mitt vaga fotbollsintresse bli mättat ganska så fort.

Sverige klev in i JVM med dunder och brak när man krossade Tjeckien med 10-1, om nu någon missade det. Det som slog mig var att Sverige hade extremt tur med studsarna hit och dit. Segern var odiskutabel, men nog hade vi(Sverige) bra med flyt vid åtminstone fyra av målen. Segern igår sedan mot Österrike gasade man på när det började brännas, inte så mycket att säga om det. Kung Ekholm fick sätta dit en strut också, roligt! Förövrigt så kanske jag ska ta tillbaka det jag sa innan turneringen om att det kommer resas en staty av Ekholm på Sergels Torg efter JVM, på folkets begäran. Ekholm visar inte alls den pondus och självsäkerhet som han gör i Mora IK, än kanske ska tilläggas. För det andra så reser man inga statyer på silvermedaljörer. Kanada ser nämligen väldigt starka ut. Ellis, Kadri och Eberle - namn att lägga på minnet.

Aja, ingen yxa ska kastas innan matchen mot Ryssland och lite värdigt motstånd, men jag är skeptisk.

Mora IK tog tionde raka segern igår, 28 av 30 poäng har man tagit nu! Sättet man gör det på framförallt, man spelar ut AIK. Ett AIK som varit ett spöke i en och en halv säsong. Dahlin gör en riktigt bra debut och Enmalm sitt första mål, bra grabbar!

-

 

Taskin: Vad gjorde du i Dublin och vart var du?


Dagen för dopparedagen.

Nu kanske ni tror att jag är ute och cyklar när jag skriver "dagen före dopparedagen" i rubriken. För kollar ni i eran kalender så är det ju faktiskt bara den 22a December idag. Men sedan tre år tillbaka så äger julhelgens höjdpunkt rum 23 December, hos Hans Lundberg, den fruktade Uppestittarkvällen! Imorgon är det dax, Tysklinds huset står rustat för strid!
-
Som den MIK blogg jag även är, om än slarvat med senaste månaderna, så kan jag släppa bomben att Tobias Dahlin kommer spela matcher med Mora IK under mellandagarna, AIK hemma och Örebro borta, sen får vi se.
-
Jens Gustafsson uppnår den aktade åldern 31 idag, Grattis Jens!
-
Julhandlen löpte nästan löjligt smärtfritt iår, fann allting jag letade efter, glömde ingen och inslagningen var den bästa på två, tre år. Det är tur att jag bor så nära Hjultorget egentligen, hade jag varit tvungen att åka till Kupolen så här två dagar innan julafton så hade jag tagit upp problemen med konsumtionssamhället inför mina föräldrar och avskaffat klapputdelningen. Det finns nämligen ingenstans jag mindre skulle vilja vara idag än i just Kupolen. Inga parkeringsplatser, massor med folk och ett sju helvetes spenderande.. inte min melodi riktigt.
-
Dublin, Irland. Helt klart värt ett besök. Missa inte Temple Bar distriktet och alla Subways som ligger runt Virginity College området..
-
Det som var tänkt som en följetång här på sidan, Hallbargs Travspalt, har legat i malpåse sedan vecka 38 som den uppmärksamme läsaren lagt märke till. Dock har inte spelandet varit inaktivt, den gode Andreas har med rådande form inte många år kvar innan vi kan börja kvittera ut tre-siffriga belopp en gång i halvåret..
-
Mutefish-Muteation
-
Rykten går nerifrån Afghanistan att Camp NordicLight serverar lite för god mat i mässen..
-
Om vi blickar framåt, vad händer kommande dagarna..
Onsdag 23, uppesittar kväll hos Hasse.
Torsdag 24, julfirande på Morkarlbyhöjden.
Fredag 25, Lucky House med två fiskrensare och ett fotbollsproffs.
Lördag 26, Mattias Ekholm kliver in i JVM.
Söndag 27, Tobias Dahlin kliver in i MIK och Ekholm ångar på mot Finland.

 

Fråga, vem mer än Dave "Tiger" Williams och Rich Tocchet har lyckats med bedriften att göra 30 mål och dra på sig 300utv.minuter i NHL under en säsong?


Några politiska utspel..

Jag har försökt undvika att deklarera några politiska ställningstaganden här på bloggen då jag vet att stora delar av mina trogna läsarkrets står på andra sidan i höger-vänster skalan. Men nu kände jag mig verkligen tvungen att skriva av mig.

SAAB
Skulle någon upplysande skäl vilja förklara för mig varför den svenska staten ska gå in och köpa ett företag, för flera miljarder, som gått med förlust 22 av dom senaste 23 åren?! Varför skulle SAAB helt plötsligt bli ett lönande företag i statlig ägo om inte ens mäktiga General Motors kunnat göra det?

Ett svar som någon säkert sitter ute där och tänker är: "Men 8000-10000(inklusive underleverantörer) arbetare blir av med jobben om SAAB går under".

Den siffran stämmer säkert, och tro inget annat än att jag lider med den som ofrivilligt går arbetslös. MEN, i mitt samhälle så går inte staten in och skjuter till pengar i ett företag som går dåligt. Anledningen till att ett företag går dåligt är att konsumenterna inte köper produkterna/tjänsterna. Produkterna/tjänsterna är helt enkelt för dåliga i förhållande till sitt pris. Tillgång och efterfrågan..

Arbetslöshet
Siljansbygden har klarat sig väldigt bra ifrån krisen, men likväl så har faktiskt mina vänner arbete, dom som vill ha jobb vill säga. Även om inte vi alla är tillsvidare anställda, så har vi iaf ett jobb. Några har blivit av med jobbet, men ganska snart fått ett nytt. Är vi verkligen så lyckligt lottade att vi vuxit upp på en sådan bra plats och kommit till företagen i rätt tid för att få anställning eller är det så här i hela Sverige? Med jantelagen i huvudet så är det självklart så att vi inte är något speciellt, och det är så här i hela Sverige. Då kan jag ärligt inte förstå hur arbetslösheten kan vara så hög.

En sak hade varit att göra skillnad på ofrivillig arbetslöshet och dagdriveri. Båda sorter finns, jag lovar. Hade varje människa som velat arbeta sökt förutsättningslöst efter jobb hade den ofrivilliga arbetslösheten varit 0%. Nu har inte alla chans att söka förutsättningslöst, man har familj där och närmaste jobbet är för långt bort för att lyckas hålla ihop familjen. Lösningen på det ser jag inte, men den måste finnas även den.

Blev lite slarviga sista rader, för fylla i någon annan dag. Estetutbildade truckföraren Rimsbo väntar nedanför..


Äntligen tillbaka!

I brist på nya ämnen att skriva om tänkte jag "ctrl+c/ctrl+v:a" in lite gamla inlägg jag hade i min blogg på Lunarstorm. En hel del sköna grejer om jag får säga det själv.

Först ut är en gammal rollista och ett grovt skrivet manus till byns egen version av Fucking Åmål. Anledningen till att den blir först ut är att den här härliga ungdomsfilmen förtillfället står och går på 50" i vardagsrummet och väcker gamla minnen till liv.

"

Fucking Insjön.
Tors 4 aug 2005 11:42
Övrigt, 46 läsare totalt
Nej tro inte att jag har något ont att säga om min älskade by. Däremot har vi efter några kvällars Fucking Åmål tittande beslutat att göra våran egen produktion, "Fucking Insjön".

Rolllistan som följer.

Agnes - Lunkan
Elin - Stine
Johan - Modigh(ev. Benke"går på gymnasiet och åker moped")
Jessica - Lise
Marcus - Jag själv
Camilla(hon med ögonbrynen) - Benke
Cristian(fest fixaren) - Pontus
Mamma Alberg - Lena Eklund
Pappa Alberg - Peter Lundqvist
Oskar Alberg - Emeile Lunqvist/Viktoria Hollsten
Killen i mittzon på ishockeyn - Pelle
Tjejen som gråter på festen - Monnten
Elins kompisar - Elin och Lotta
Johans bror - Jossan
Killarna som Markus anländer med på festen - Pelle å Jonte
Killen som Markus slåss med - Hasse
Tomas(som sätter upp affisch och dunkar på tjej-toa dörren) - Wiborgh
Tomas kompisar - Rasmus, Zacke, Petter

Det var nog alla...Rekomenderar er alla att se den och verkligen placera in personerna, i ovan nämda rolllista, i nuvarande karaktärer!
Kan ge er en liten försmak;

-Lunkan anordnar festen ingen kommer på.
-Modigh har sex med "den där" tjejen.
-Benke ringer och har telefonsex med Lunkan.
-Wiborgh gör kraftfulla ljud effekter för att kunna slå in toalett dörren!

Jag tror på det här...bara vi kommer tillskott...

Bulgarien 23/8? Pengen, klart du ska med och slita på deras grejer!

/Drakarna Leksand/Insjön"

Värt att notera..
Mora IKs supporter sektion i området gick under annat namn.
Någon inspelning blev det aldrig.

Men framförallt, i rollistan finns den framlidna Elin Stålberg, vi glömmer dig aldrig!

RSS 2.0