Leksands kommun

Jag kan inte påstå att jag slår mig själv för bröstet när jag är i andra delar av Sverige för att jag är otroligt stolt över min kommun. Nu tror jag inte att speciellt många andra står och skryter över sina kommuner heller, det är ingenting som ger den form av status som t.ex. snabb bil, strandvilla eller ett spännande jobb. Men i alla fall, jag är förbannad, har så varit i många år.


Det började när kommunen inte gav sitt stöd till det första försöket till ett köpcentrum i Insjön, Leksand skulle förlora sin position som kommunens självklara handelsort sa man då.

Nu vann trots allt kapitalismen, Nils Skoglund AB och Insjöföretagarna arbetade fram Hjultorget och är idag Siljans köpcentrum.


Det fortsatte med att Kjell Brus, vaktmästare på Insjöns IP, blev stationerad ibland annat Granberget och därför inte kunde spola is och köra upp skidspår i den skala som folket vill. Nu har Kjell gjort detta ändå och mer där till, obetalt många gånger och vi kan inte tacka honom nog för det jobb han lägger ner för människor i alla åldrar över hela kommunen.


Leksands kommun hade inte råd att ge Djura by 6000 kronor som behövdes för att ge ungarna belysning på deras ishockeyrink, det var tomt i kassan sades det samtidigt som kostnaden för belysningen runt "kulturtriangeln" kom ut i tidningen. Djura karlarna med Tomas Nääs i spetsen erbjöd sig att montera strålkastarna om bara kommunen kunde bekosta dom, men nej.


Hur tänkte man i mitten på 90-talet när man byggde en vacker sporthall i Åkerö med läktare, med dom ungefärliga måtten 20'20 meter och samtidigt byggde en hall i Insjön med måtten 34'16 meter, utan läktare?



En sporthall kostar väldigt mycket pengar, det är jag väl medveten om och innebandyn är en ung sport. Den fick sitt uppsving ganska precis när hallarna byggdes, men vad var tanken med hallarna då? Tennishall finns, handboll är dom för små för och basket finns inte, så då är mitt svar badminton och volleyboll. Badminton får väl ses som det rimliga svaret för någon volleyboll har jag inte sett skymten av. Jag begär inte att kommunen skulle förutse att innebandyn skulle bli kommunens näst största sport(sett till antalet utövare) efter fotbollen, men fortfarande så är bygget av två bollhallar helt oförståeligt för mig.


Även Leksandshallen är för liten för innebandy, det är förenat med livsfara att spela tuffare matcher där, sargen lutar mot ribbstolarna. Det finns två klubbar i kommunen som båda har runt 200-300 spelare, men inte en hall som håller måttet med dagens krav, hur löser man som kommun det på ett smart sätt?


Leksands kommun tycker att det är fel på sporten och kommer med ett förslag om att dra ner på antalet spelare på planen så att man kan spela i deras hallar. Det är ju ett utmärkt förslag, när lag kommer till Insjön och Leksand så spelar man 4 mot 4, eller 3 mot 3... Vilken respekt för sporten...


-


Jag tänkte sätta mig in i ämnet på riktigt och ta fram en egen budget inför 2010, återkommer med den.

-


Kanske att Janne "Kungen" W vill skriva en gästkrönika, som en fortsättning i ämnet, om hur det gick till när ishockeysargen försvann ifrån Insjöns IP på tidigt 70-tal?


Serien närmar sig

Nu på söndag drar division sex norra igång, Insjön tar emot Amsberg hemma. Hemma betyder så här års konstgräset i Leksand och det kommer bli en bra värdemätare.

Jag är ganska nöjd med träningsmatcherna, en startelva börjar ta form och den orutinerade staben börjar hitta fungerande rutiner. Tyvärr så spökar en del skador, vilket är ofrånkomligt på denna nivå, men jag har en förhoppning om att dom kommer minska när vi går ut på vanligt gräs.

-
Notiser:

+ Det planerade Valborgsfirandet i Uppsala ställs in pga motivationsbrist.

+ Markus Näslund, igår visade han verkligen varför jag aldrig kommer se han som en av dom stora i svensk hockey.

+ Grattis på födelsedagen storebror och Hallbarg!

+ P Rimsbo har sällskap när han ser på Fotbollskanalen Europa.

+ Miroslav Blatak(back, Tjeckien) är en till gammal Moring som spelar VM.

+ Blir vi inte bäst i kommunen avgår jag som tränare(men sitter kvar som klubbdirektör)!


Roadkills

Jag sitter här vid datorn, nyligen hemkommen efter kväll, modell lugn och skön, i Åkerö. Eller om det nu är Åkerö, det känns inte som det. Linnea bor nämligen i den absoluta syd-väst spetsen och snabbaste vägen dit(tack Henrik) går över Heden, så det kanske finns ett annat namn.

Hur som helst så var jag max 10 decimeter ifrån att köra på en räv på vägen hem. Det är tredje gången på mindre än en vecka som jag är nära att ta livet av ett stackars djur i trafiken. När jag åkte hem ifrån Falun i lördags var det först en hare som jag lyckades missa och sedan ett rådjur som jag svängde undan för.

Men det är nog bara en tidsfråga innan det sitter någonting i grillen.

För min bror plattade till just en räv för något år sedan, i närheten av där jag var och körde ikväll.
Min syster sen plockade en älg när hon övningskörde och senare matade hon över den invandrande ryska vargen i Ickholmen för något år sedan.

Det känns som att jag kommit lite för lindrigt undan i mitt syskonsällska, än så länge..


VM

Ishockey-VM står för dörren och det ska bli riktigt intressant. Förutom enstaka Champions League kvällar så är det från och med imorgon enda gången på året jag känner mig nöjd med valet av stora Viasat Sport paketet.


Många är kritiska till Lasse Kinch, men jag riktigt myser när han och Christer Rockström sitter och kommenterar någon av matcherna i mästerskapets nedre regioner. Kinch har ett säreget sätt att kommentera, han sticker verkligen ut ifrån alla andra kommentatorer och har man lite distans till matchen så kan man sitta och skratta när Kinch svävar iväg på oväsentligheter. Rockström å sin sida har en koll på spelare som tittaren inte har en aning om att finns, i vissa fall har han även sett "den lettiska 20 åringen som tagit många kliv i år".


Det finns ett gäng spelare i detta VM som någon gång i karriären haft Mora IK som klubbadress.


Peter Smrek, Slovakien. Shawn Horcoff, Canada. Marcel Hossa, Slovakien. Ladislav Nagy, Slovakien. Kalle Kerman, Finland. Anders Bastianssen, Norge.


I vanlig ordning så kommer Horcoff´s gäng vara med om guldet, kanske att Kermans Finland kan utmana.


Pat Tillman

Det finns många fantastiska människoöden i världen. Kanske varenda människa har en historia att berätta och berättas den rätt så blir den fantastisk. Men vissa historier behöver man inte fylla ut och skarva i, den är fantastisk som den är.


 En historia som inte kan berättas på olika sätt är den Pat Tillman.

Pat Tillman föddes i Kalifornien och älskade att spela amerikansk fotboll, problemet var att han sades vara för liten. Ändock tog han sig in på Arizona State University och efter fyra senare draftades han av Arizona Cardinals i NFL. Killen som ansågs för liten för att spela fotboll på universitets nivå spelade nu i proffsligan och han gjorde det så bra att St. Louis Rams erbjöd honom ett femårs kontrakt värt 9 miljoner dollar. Pat Tillman sa nej och antog i stället ett kontrakt på två år med sin dåvarande klubb Arizona Cardinals värt 1 miljon dollar, vilket var minimilönen i NFL, Pat Tillman såg det som ett lojalitets kontrakt.


Pat Tillman var nu en stor stjärna i sporten och given ikon i staden Glendale där Arizona Cardinals hör hemma. Medan lagkamraterna ständigt köpte sportbilar och nya kläder cyklade Pat Tillman till varje träning på sin gamla mountainbike och i sina gamla joggingskor, som han gjort ända sedan han började på Arizona State University.


I maj 2002 ville Arizona Cardinals förlänga Pat Tillmans kontrakt, 3,6 miljoner dollar för tre ytterliggare år.


Pat Tillman avböjde med hänvisning till 11/9 och den amerikanska friheten som nu var hotad.

Tillsammans med sin bror Kevin, som var en lovande basebollspelare, gick dom med i United States Army Rangers hösten 2002. Dom blev stationerade i Afghanistan i jakten på Usama Bin Laden.


Pat Tillman sköts till döds 22 april 2004 av några förlupna amerikanska kulor, 28 år gammal.




Det är idag alltså fem år sedan han som hade allt och offrade lika mycket, för det han kände i hjärtat - avled.

-


Nu ska det bli intressant att höra av Jesper E och Micke J har att säga om den här texten!


-


Jesper E: Jag hoppas att det blir bildvisning när du kommer hem ifrån ditt besök på helig mark!


Micke J: Guld-Greger, otroligt skönt att han blir kvar! Det känns tryggt på så vis att han har passerat den där åldern också där man kan ha ett dåligt andra år.


Kungen: Det kan vara så, hur som helst är Insjön väldigt attraktivt just nu för skickliga spelare kan jag säga. Men du ska veta att det finns alltid plats för en rutinerad måltjuv på topp som kan komplettera Dennis Fisk om du någonsin känner suget!


Utländska spelare till Insjön?!

Mora IK har som bekant deklarerat att man ska genomföra en svensk satsning inför kommande säsong. Mora IK är klubben jag ser upp till Jan Simons ledarskap är någonting jag försöker efterlikna så långt det är möjligt i det lilla laget jag är klubbdirektör i, Insjöns IF BK. Men just inriktningen på svenska spelare kan komma att slopas i Insjön.

Under förmiddagen har nämligen två utländska spelare(+ en svensk målvakt) visat intresse för dom svart vita vikingarna.

Supportrar hänvisas till träningen ikväll på konstgräset i Leksand vid 18.30 för en första anblick på vad vi hoppas ska vara två stycken startspelare under säsongen.

En trappa upp.

Nu går jag snart upp en trappa till min käre granne och vän Hans Lundberg. Avslutning med innebandyn kommer det att bli med lite poker och tillbehör.

-

Ingen Greger, Bogg eller Westerling idag heller. Det är tur att jag har haft saker för mig hela dagen så att man inte bara setat och uppdaterat morahockey.se hela dagen. Annars måste jag säga det att Berg-Wahlström som skriver på morahockey.se är riktigt vass. Hoppas verkligen han fortsätter att komma med sådana reportage och intervjuer han slänger upp då och då. Annars är jag intresserad av den positionen, Janne.

-

Trav imorgon, har en rad som jag känner mig 80% nöjd med..

En tänkbar uppställning..

..när allsvenskan sparkar igång runt 20 september. Baserat på rykten och förhoppningar inom ramen för vad som är realistiskt.

Lars Johansson(Daniel Hansen)

Greger Artursson - Viktor Amnér
Jonas Westerling - Håkan Bogg - Marcus Eriksson

Mattias Ekholm - Marcus Lilja
Mikael Simons - Tony Lagerström -Daniel Viksten

Patrik Eklund - Thomas Rhodin
Martin Johansson - Niklas Fogström - Mikael Zettergren

 
Jens Jacobs - Alexander Hilmersson - Gustaf Thorell

Tar vi sedan bort spelarna med kursiv stil ser man att vi i första hand saknar två backar och tre forwards för att Harald ska kunna spela på tre backpar och fyra kedjor som han burkar vilja göra. Men större delen av förra säsongen gick forwards på tre kedjor så det är inte otänkbart att man låter bli att kontraktera +12 forwards.

Okontrakterade juniorer som jag gärna ser i truppen annars är elegante forwarden Johan Persson och den gedigne två-vägs centern Markus Tomth.

Det är något i luften.

Det känns som att det är någonting på gång runt Mora IK just nu. På mik.se är det hög temperatur och jag kan tänka mig att fler än jag besöker den flera gånger i timmen just nu för att hoppas att någon har hittat artikeln som bekräftar det vi hoppas. Vad är det då vi hoppas?

Jo, Greger ska vara klar. Boggen ska vara väldigt nära och Westerling inte så långt borta. Rhodins namn var uppe igår men med tanke på tystnaden kring honom idag så har jag blivit skeptisk.


-

Jonta: Jungbeck såg jag att ni har kontrakt med två år till, Grattis!

-

Jag var faktiskt uppe i Mora idag, och jag åkte dit med inställningen att något är på gång och jag tyckte mig faktiskt känna att det fanns en spänning där uppe idag..

Veckan ut ger jag det, sedan får jag omvärdera min magkänsla och mitt förtroende för "Lök" och "Omega" på mik.se

Dagens mik.se

Tämligen kända "nick" på mik.se skriver att Håkan Bogg och Greger Artursson har blivit klara för nästa säsong.
Inte helt okända nick skriver att Jonas Westerling och Thomas Rhodin är väldigt nära..

Tillåter jag min fantasi skena iväg så kan det komma ett högt skrik efterföljt av lite dans ifrån Insjövägen 27 ikväll eller imorgon bitti..


Uppmaning 2.0

Skriver ni kommentarer behöver ni nödvändigtvis inte skriva för och efternamn, men ett alias som gör att jag åtminstone kan utesluta 99 % av befolkningen. Spool-Jansson och Poodle säger mig absolut ingenting.


05.21

Jag har inte varit vaken 05.18 en vardag på lite drygt en månad. Det är faktiskt fint att sitta och vänta på att solen ska gå upp över Vattberget med ett glas juice, en smörgås och dörren på glänt. Sömnen ville inte infinna sig i natt, det snurrar lite för mycket i huvudet. Så jag tänkte att då är det ju väldigt passande att jag har en alldeles ny bok om excel liggande. Tyvärr så kommer jag inte speciellt långt innan jag ser att boken och min version inte är överrensstämmande, suck.

Nu höll jag uppe här under påskhelgen med skrivande, precis när besöksräknaren började snurra igen. Men jag vidhåller att det är bättre att hålla tyst än att snacka skit. Alltså, det känns som om jag tar folks tid om jag skriver om sånt som jag inte känner för.

-

Nu känner jag dock att jag har en del jag vill ha sagt.

-

Travet i lördags gick så där, tänkte rätt men det blev fel. Spottade upp mig en hel del sen mitt senaste gästspel för Diktatorn.

-

Klubbdirektören var i mitt barndomshem i lördagskväll, dessvärre var inte jag där. Men han lät hälsa att jag skulle leta reda på en ny back som jag själv fick ta fullt ansvar för. Det första som kom upp i mitt huvud var, i bloggen tidigare nämnda, AIK försvararen Andreas Jungbeck. En spelare bortom dom stora rubrikerna, och antagligen dom feta lönekuverten, som jag är övertygad om skulle göra riktigt bra ifrån sig även i Mora. Dessvärre så har han kontrakt med AIK några säsonger till. Det är nog den enda spelaren som jag ser som en realistisk värvning som jag skulle kunna tagit fullt ansvar för.

-

På tal om klubbdirektören, han väntar på ett mycket intressant besked..

-

Avslutar med att gratulera mina gamla tränare Tommy Stenius och Andreas Lundmark till deras SM-finalplats i innebandy med IBF Faluns damer, nu hoppas vi att ni kan gå hela vägen!

Påskhelg, men ändå..

Det är inte bara Janne Simons som jobbar på nyförvärv under skärtorsdagen, Insjöns IF BKs klubbdirektör lyckades under eftermiddagen knyta till sig en mycket meriterad forwardstank ifrån Skåre BKs ishockeysektion, Tobias Dahlin.

Tobias kommer ansluta till laget redan under söndagen och ser med spänning och förväntan framemot säsongen i division sex norra.

T. Dahlin har faktiskt en bakgrund i Mora IK då han under tre säsonger spelade i Mora IK s J18 och J20.

-

Slutsummering av den här Silly Season dagen, innan jag kliver två trappor upp på den traditionsenliga uppesittarkvällen, är att mina två favoritklubbar har båda gjort ett vasst förvärv. Som sagt, varken Janne Simons eller klubbdirektören i Insjön firar skärtorsdag speciellt kristet.

Mikael Zettergren

Kanon värvning Janne! Allsvenskans sjätte bästa målskytt i det överlägset sämsta laget är ett fantastiskt resultat.
Zettergren är en klinisk avslutare, och en sådan har vi inte haft sedan Brendl. Många gånger har jag velat glömma matchen emot Mariestad i höstas när vi förlorade, men nu passar det sig att plocka fram ett minne därifrån, Zettergren blir fri ifrån offensiv blålinje, några snabba skär och sedan ett distinkt handledsskott kryssribba in. Det är sådan spelare vi, och alla andra lag, behöver.

Jag pratade för några veckor sedan med hans gamla lagkamrat Marcus Persson(utlånad leksing) och han sa då att Zettergren var i princip klar för VIK. Men sedan hörde man ingenting mer om honom, förän det börjades prata om Leksand och då trodde man att lönerna skulle trissas upp till den grad att "Nya Mora" inte skulle ha råd med honom. Men skönt att ha riktigt fel ibland!

Zettergren spelade sin juniorhockey i Leksand, tillsammans med min kusin. Han bodde förövrigt hemma hos honom en tid, om jag minns rätt. En genomtrevlig kille som jag inte tror kommer göra någon besviken. Varken på plan eller i omklädningsrummet.

Återigen, bra jobbat Janne!

Två nya helkomposit!

Två nya helkomposit ska få bekänna färg imorgon förmiddag, dom här klubborna känner jag verkligen att är rätt!

Jag förstår att 99% av elitspelarna kör med helkomposit. Det är skillnad, och 99 av 100 tycker att det är till det bättre. Lättare, bättre känsla och mer snärt i skottet. Sedan så går dom inte av lika ofta heller som dom gjorde första säsongen dom kom, dom tål en slashing och ett direktskott, dock inte lika mycket som en träklubba.

Men när väl en helkomposit klubba går av, har jag fått för mig att det gärna går sönder en till inom två minuter. Enbart för att dom på bänkraden bakom i FMMA ska gnälla över vilken skit det är.

Andrei Kozyrev

Där har vi ryssen vars namn jag sökte. Hur många minns honom, inte en av hans gamla lagkamrater iaf=)

Källa: http://www.morahockey.se/A-lag/04-05/Traning/tr04-mik-bik.htm

Johan Åkerman

Johan Åkerman gjorde nyss mål i en den fjärde och förtillfället glödheta finalmatchen i KHL.
Jag kom att tänka på när Åkerman spelade i Skellefteå säsongen 03/04 och drog ett tungt lass i deras väg mot kvalserien tillsammans med Per Mikaelsson och Bert - Olav Karlsson bland annat. Skellefteå missade elitserien den gången också och Johan Åkerman skulle fylla 32 år på hösten.

Det var nog inte många som trodde att samma man skulle stå och spela power play med Alexei Yashin i en nystartad rysk liga och tjäna mångmiljoner fem år senare.

AIK

AIK är nog det ishockeylag jag sett mest av denna säsong, efter Mora. Jag måste säga att jag gillar det laget skarpt.
För den breda ishockeypubliken är det två namn som lyser, Heino - Lindberg och Dick Tärnström. Men det är bakom dom som jag hittar dom spelarna jag gillar.

En skön backsida med Andreas Jungbeck som hockeyspelare och Jonas Liwing och Mikael Österberg som yrväder, man vet inte riktigt vad som händer när dom är i farten.

Framåt gillar jag lirare som Jonas Westerling(givetvis) och Mattias Beck. Men framförallt dom här som gör en förbannat bra jobb över hela planen, fuskar aldrig. Christian Sandberg, Daniel Bång och Rasmus Ericsson. Det är skickliga ishockeyspelare som jobbar hårt, till skillnad emot många grovjobbare som inte besitter några kvaliteter.

Ett annat plus till AIK är att Fredric Korduner är ett namn som ligger riktigt bra i munnen.

Doldisar

Har tänkt på det här några gånger,  att lista några bortglömda moraspelare. Spelare som dom flesta av oss har glömt.
Det är väl ett bevis på vilken omsättning på spelare det blir i klubbar som slåss för sin överlevnad år efter år.

Miko Rämö

Angel Nikolov - Henrik Petré
Niko Mikkola - Peter Nylander - Martin Gudmundsson

Jesper Olsson - Atvars Tribuncovs
Peter Fabus - Jordan Krestanovich - Ryan Jardine

Tomas Slovak - Marko Kauppinen
Ladislav Nagy - Daniel Wessner - Rob Hisey

Då är det ändå bara sedan fem är tillbaka, och det är många som man säkert reagerar på.
Det är en grej som retar mig, en rysk back som var och provspelade 04/05 på sommaren som inte fick något kontrakt. Jag kommer inte på hans namn.


Martin Johansson

Att han är klar för Mora IK över säsongen 09/10 tror jag dom flesta läsarna här inne har snappat upp. Jag ska säga det att jag gillar denna spelare skarpt. Hans glädje efter sitt mål emot Almtuna i andra play off matchen är det jag minns bäst, han förstod verkligen vad det betydde för laget och publiken. Det känns som en sådan spelare som verkligen är beredd att ta smällen för att få ut pucken ur zonen. Laglojal är ordet jag ser oftast när jag läser om honom, och det är den bilden jag fick av honom på dom sju matcher jag såg med honom.

Sedan är det en skicklig hockeyspelare, snabbt skott, stark och det som imponerade på mig i hans första uppåkning är hans fart, han är riktigt snabb!

Det som känns ännu bättre är att när spelare som just Johansson, Lagerström och Kempe trivs väldigt bra i Moras organisation. Det är ändå spelare som spelat i framgångsrika juniorlandslag men inte riktigt slog ut därefter. Att klubben kan få ett rykte bland 20-22 åringar att man har en riktigt bra miljö för att få dom att ta dom sista stegen. Det kan vara väldigt mycket värt, det känns som att Mora IK är på god väg där. Jag gissar att minst en spelare som stämmer in på ovanstående beskrivning kommer ansluta till nästa säsong. Kanske Johan Alcén?


Förtydligande

Fick ett beskt svar på ett av mina tidigare inlägg där jag nämnde att "dressyr inte var så tråkigt". Faktiskt är det så här, om mina vänner sysslar med en av RF(det känns som ett garantibevis på att det finns en meningsfull tanke bakom idrotten och att det koras en vinnare i slutändan) godkänd idrott så kan jag njuta i fulla drag av att sitta vid sidan, gärna med en kaffe, och se på hur min vän gör sitt yttersta för att vinna.

Just att vinna är det som det handlar om, sporten i sig är är inte första prioritet. Nog för att jag hellre ser ishockey än dressyr, men det är ändå inte det som det i första hand handlar om när jag ser mina vänner sporta. Jag trivs att se dom göra sitt yttersta och det roligaste dom vet för att i slutändan besegra en motståndare, då applåderar jag.

Just dressyr var något helt nytt, för det första skulle man lära sig termer som mellanskritt och arbetstrav plus att man var tvungen att läsa kartan över vart dom olika hållplatserna på banan var belägna. Sedan man gick ur skolan så är det sällan man får lära sig någonting som är helt nytt på dagarna.

Slutsats, dressyr är inte skit roligt. Men att få lära sig förutsättningarna och att se en god vän gilla det hon gör, det är det som jag tycker är "inte så tråkigt".

Uppmaning!

När jag besökte min blogg utifrån idag, alltså från den vyn ni ser den, så möts av två annonser. Den ena är "Möta singlar i Mora" och den andra är "Stöd Leksands IF". Jag vet inte riktigt hur det fungerar men jag antar att det är positivt för annonsören om någon trycker på annonsen och därför kommer fortsätta ha det hängande här. Därför ber jag er alla att inte klicka på någon banner som går emot författarens egna principer. Alltså, klicka inte på någonting som jag inte hade klickat på, tillsvidare.

Jag tänkte se över den här sidan lite, finns bra många knappar att trycka på innanför som jag aldrig har provat. Det finns därför risk för att denna stilrena och lättlästa design förbyts men framförallt att annonserna får den koppling till mig själv som jag vill ha.


-


Dressyrdomare, det kanske är det jag ska bli nu när jag lagt visselpiporna på hyllan. Sofistikerat, sittande och sporten var faktiskt inte så tråkigt som det ser ut på tv.


På tal om aprilskämt..

Det var en tidning i värmland som hade stora rubriker igår om att värmland och dalarna skulle få ett tillskott i vargstammen på 100 djur ifrån Norge, som sedan skulle placeras ut i områderna under militärensbeskydd.

Jag kan tänka mig att dom mest griniga varghatarna omedelbart skrek till frugan att gå och ladda bössan.

Det är ett roligt aprilskämt!

Äntligen lite vår

När våren kommer vet jag det först av alla. Lägenhet 206 på Insjövägen 27 har nämligen världens tidigaste morgonsol. Dessutom hittar den in mellan gardinerna och hyllorna ända fram till sängen och väcker mig långt innan stämpelklockarna börjat jobba på DC. Men oftast är det bara att rulla över och stirra in i väggen, för hela kroppen sover utom just ögonen.

Just nu, april, är det helt okey. Men framemot slutet på maj och sedan hela sommaren är jag tvungen att sova med öppen dörr och då vaknar jag i princip uteslutande varje natt när timmertåget kommer norr ifrån vid halv fyra tiden. Det som händer då är att öronen väcker hjärnan och ögonen är redan vakna av den tidiga morgonsolen. Min teori är att du kan somnaom ifall ett sinne är vaket, men inte om två eller flera.

-

Buffalo Sabers - Pittsburgh Penguins, 1-6, NHL09 All-Star.

-


Jag såg på GävleDala igår att 11 % får psykiska problem av aprilskämt. Man börjar ju fundera vad dom har utsatts för egentligen. Personligen gick jag på ett aprilskämt, idag faktiskt. Innebandymagazinet.se hade en artikel om att det skulle bli en ny regel från och med säsongen 10/11 om att alla spelare i Svenska SuperLigan(töntigt namn, jag vet) var tvungna att bära skyddsglasögon. Det lät ju inte så överraskande och hade väl varit fullt rimligt med tanke på att det finns många andra fjolliga regler runt sporten.

Däremot så blev jag förbannad för att om dom ändå skulle lura mig kunde dom väl gjort det rejält, ett ärligt försök i alla fall. Som den gången text-tv på SVT fick mig att tro att Ronaldo(orginalet) för många år sedan var klar för AIK. Jag menar, då suckade man lite över sig själv och skrattade lite åt sin egen dumhet när man kom på sig själv för att man gick på något sådant otroligt. Innebandymagazinets artikel var ju inte något som jag, eller någon annan inbillar jag mig, såg som något otroligt och fantastiskt.

Bäst gillar jag nog dom aprilskämten där man förstår på rubriken att det är ett skämt. Där det mest är ett komiskt och orimligt scenario som gestaltas. Typ när Mora IK och Leksands IF skulle slås ihop och spela i Evert Sandin Arena i Vikarbyn, eller när Jan Simons var klar som sportchef för LIF.

-

Konstigt att mina två favoriter handlar om Jan Simons...

RSS 2.0