Peter Forsberg.

Då har han slutat, Peter, och hockeysverige minns sin största hjälte genom alla tider.
Efter Forsberg så rankas Sundin och Salming av Svenska folket(enligt min uppfattning) som dom bästa spelarna.
Varför är det så, vart är Lidström?
 Så här är det..nog.

Forsberg slog igenom hemma i Sverige med dunder och brak med att avgöra en OS-final på ett magiskt vis plus att knäcka klubban och "hota" en domare i direktsänd TV på ett opolerat och ärligt sätt.

Salming drog som en av pionjärerna till Kanada och spelade i hockeyns huvudstad och vann dom kanadensiska fansens hjärta med sin uppoffrande spelstil. Att det var en bondpojk ifrån Kiruna som blev utsatt för dom nordamerikanska råskinnens jakt gjorde inte saken sämre.

Klippen på Sundin ifrån TV-pucken som vevas några gånger per år, och har gjort så rätt länge, visar oss en lång, blond gosse med blåa ögon som slog igenom i folkhemsinrättningen TV-pucken. Blev sedan draftad som etta och drog över Atlanten 19 år ung, men återvände alltid till Tre Kronor när landet kallade och bekläddes ofta med kaptensbindeln.

Men vad mer ska Nicklas Lidström göra för att kvala in? Något mer än att vinna Norris Trophy sex gånger och avgjöra en OS-final verkar det som. Sanningen är nog det inte finns några bra tv-klipp på Lidström som berör.

Forsberg har "Börje incidenten", Sundin har TV-pucken(och VM målet mot Sovjet) och Salming har den stående ovationen i Canada Cup.

Visst, OS avgörandet är snyggt. Men...ja, det räcker inte.
-
Tack för allt Peter Forsberg, du har varit delaktig i många stunder som svenska folket njutit och jublat åt, OS-gulden, VM och dina framgångar i nordamerika.


Monsters

Monster är nästan halvvägs. Det 51 passet avklarades nu på förmiddagen, vilket är dag 35 av Monsters, och jag även har ett pass kvar idag. Jag ligger helt enkelt ganska bra med för att nå upp till den magiska siffran 107.


Dagens länktips.
http://www.youtube.com/watch?v=4gEvzJVYcqo

Skall nämna Fredrik Björks namn här så att det blir tydligt att det var han som introducerade mig till klippet.

RSS 2.0