En flört med sommaren

Den gångna helgen har jag till stora delar spenderat på en buss, en så där 27-28 timmar någonstans. Det är inte roligt när elementen inte går att stänga av och komforten lämnar en hel del i övrigt att önska. Därmot är det roligt att umgås med vänner och handla alkohol i Tyskland. Så det ena väger upp det andra, och slår faktiskt över - det är riktigt kul att åka iväg så där!

Det var tredje gången jag åkte iväg på den där turen nu, och det blir nog fler vändor. Ett konstaterande jag gjorde på vägen ner var att jag har aldrig lagt så mycket besvär och tid på att ta mig till ett ställe som jag inte vet vad det heter, tre gånger dessutom. Jag vet faktiskt inte ens om det är en stad vi är i. Det går nämligen till så att vi bussen avgår 18.00 på fredagen och anländer 08.00 till den okända orten i Tyskland. Av någon anledningen somnar jag alltid i höjd med Jönköping och vaknar när bussen stannar till i Tyskland. När man sedan handlat, så somnar man om ganska så fort och vaknar inne i Danmark någonstans.

Denna gång vaknade jag faktiskt till på färjan mellan Tyskland och Danmark och beslöt mig för att se en bit av vårat södra grannland. Slutsatsen är den att det är ganska sjukt att ett land man åker igenom, inom tiden man dricker två öl, kan ha orsakat så mycket skit genom historien. Christiann Tyrann, Muhammed karikatyrer och ett hyggligt fotbollslandslag t.ex.

Ängelholm som vi sedan stannade till i mellan lördag och söndag visade upp sig ifrån sin bästa sida. Två stycken Wiibroe på hotellets uteplats i en gassande sol fick till och med en vinterkille som jag att vilja ha en lång, varm och skön sommar.

-

 

Avslutar med en uppmaning till Hallbarg att inte klippa sig innan han kommer hem så att man får ta och syna hans Elfving-frisyr.


Dagens citat

Saxat ifrån erixon.com och vem som har sagt det får ni lista ut själva, men tänkvärda ord är det.

"– Vi har infört en arbetslinje i det svenska samhälletslivet. Vi har gjort det mer lönsamt att arbeta. Vi sa en tusenlapp. Det blev bättre än så: 1.700 kronor mer i månaden för en normalinkomsttagare, varje månad. Mest för dem som tjänar minst. För en undersköterska en hel månadslön mer över efter skatt.

Han påpekade med anledning av avtalsrörelsen att fackliga företrädare gärna vill att deras medlemmar ska få mer i bruttolön, men att de aldrig talar om medlemmarnas nettolön efter skatt. Det är ju höjd nettolön som Alliansen sett till att de fått.

– Det kanske är någon som kan förklara för mig varför det alltid är bra med högre bruttolön, men dåligt med mer i nettolön. Det är ju nettolönen som sätter mjölken på bordet."


Mot sommaren.

Nu skrev jag "Mot sommaren", men jag undrar om jag egentligen inte gillar våren bättre än sommaren. Våren har alla förväntningar, och även om sommaren infriar dom så är ibland förväntningarna roligare än äventyret. Typ som att minnena är roligare än händelserna, och det är dom man ser tillbaka på, på hösten - vilket gör den helt okey. Men det är under höst, vinter och vår man skapar förutsättningar för att förväntningarna på sommaren ska levas upp.
Nu blev det mycket där, men i vilket fall som helst är det på sommaren man har förväntningar och det är den som skapar minnena. Helt enkelt, det är på sommaren det händer!

-

Idag åt jag min patenterad "morgonvecka-frukost", en smörgås, tre ägg och ett glas vatten med c-vitamin brus. Väl på jobbet lyckades jag få tag på L-trucken före Lindbarg(som verkar bo i den sedan jag lärde upp han) och tycker, att när klockan väl slog 13, att jag hade gjort ett bra jobb och kunde gå vidare med dagen. Just idag betydde gå vidare, att gå till gymmet. Men min nyvunna träningskollega Linnea så körde vi ett mördande benpass framför ögonen på en motionscykel-svettig Tomas Nääs. Med stapplande ben fortsatte sedan jag och min kollega runt byn och dess handelsställen där jag först köpte en majblomma för 50kronor, sedan en sommarens parfym som skall användas flitigt fram till Insjödagen.

En rejäl sallad sedan på Peterssons innan jag cyklade iväg och klippte mig. Förövrigt en väldigt onödig klippning, jag brukar vanligtvis ha 4 månader mellan gångena, nu var det 32 dagar. Det är nästan Hallbarg klass, nästan.
Efter klippningen åkte jag hem och stimulerade min företagande ådra genom att titta på Draknästet. Högklassig tv-underhållning!

Nu sitter jag här, med ömmande fötter efter en vända inlines genom byns centrala delar och inväntar Debatt på SVT. Man måste ju ta del av det man betalar för..

-

Det sista stycket tror jag absolut inte är av något som helst allmän intresse. Jag skrev det helt enkelt för att det är när jag i sommar ser tillbaka på dagar som den här, som jag kan ta den där sista ölen i campingstolen på Ludvikafesten och ända känna mig som en ganska så sund människa..

-

Tack Mamma och Pappa!


Mästarnas mästare

Sitter så här några veckor efter finalprogramet och ser detsamma. Jag måste bara säga att jag väldigt imponerad av människan och idrottaren Armand Krajnc. Dedikerat sitt liv till en idrott samtidigt som att det verkar vara person man gärna har med sig på förfesten. Välkommen till Insjövägen 27A Armand!

-

Insjöns IF gör säsongspremiär på den den gröna mattan på söndag. Seriekonkurenten Rättvik står för motståndet och Insjön bjuder upp till dans med ett, på förhand, mycket stark lag. Kom och se gamla trotjänare som Johan Hed, Fredrik Modigh, Jonas Lindberg och Kalle Gunnarsson bjuda upp till dans.

Men framförallt, kom och bevittna dom hyperintressanta nyförvärven med TIF´s gamla skyttekung, Peter Danerhag, i spetsen. Som enligt uppgifter till bloggen ska spela ifrån start tillsammans brevid fjolårets skyttekung.

Plats: Konstgräset i kommunens centralort
Tid: 10.00
Dag: Söndag

RSS 2.0