Några bra dagar i korthet

Industrisemestern är inne på sina sista dagar men det härliga högsommarvädret har inte infunnit sig riktigt. Det har emellertid inte hindrat mig ifrån att ha haft några riktigt trevliga dagar senaste tiden.

Torsdag. Min kusin, och den vid midnatt då, nyligen fyllda tjugioåringen Joakim Lindbarg spelade upp till dans på skutan i Leksand. Storebror Lindbarg,  blivande fru Jonas Lindbarg, syster Lindbarg, mamma Lindbarg och Eriksson skjutsades upp för några fartfyllda timmar under skutans regnsmattrande markiser.
Att min, på mors sida, yngsta kusin var en sådan trubadur hade jag hört ryktesvägen, men fick nu se det på plats för första gången. Nu vet jag då vem som ska spela på min 23 år fest. Givetvis måste nämnas att vid Joakims högra sida satt Richard Brasar i en Olle Jönsson-hatt och skötte dom sex strängarna, även han, mycket bra.

Lördag. Först ett arbetspass mellan 6-12, sedan hem för att utöva framförhållning, ett två timmars sovpass, för att orka med Rännhola Rockers på kvällen. Första anhalt var dock Lindbargs villa där ännu ett travsystem sågs misslyckas och feststämmningen trissades upp. Sista stoppet den kvällen var också det Villa Lindbarg där en efterfest av sällan skådat slag ägde rum, en repris önskas.

Måndag. V65 i ett Classic Car Week galet Rättvik. Godsmottagningens Travsällskap bestående av Bert Lindbarg, Janne Wiktorsson, Andreas Hallbarg och jag själv fyllde plånböckerna och packade oss in i Hallbargs GOX sen eftermiddag för dom 20 minuterna till ett bilköernas Rättvik. Dock uteblev vinsterna och dom förväntade miljonerna stannade vid Janne Wiktorssons sex kronors vinst i i platsspelet i avdelning fyra. Andra glädjeämnen var hambrurgarna och tjockbullan i Heden på kvällen.

Tisdag. Mora IKs coming man, Leon Simons Rörvall, fyllde två år. Stora delar av hans släktträd var på plats och avnjöt kanske det godaste fika jag någonsin ätit. Bra bakat Micke!

Idag, onsdag. För att bryta den onda cirkel av power naps på soffan som jag kommer in i efter sena kvällar i början av veckan, så åkte jag, efter ombyte till mina nya korta jeansshorts, till mormor i Västannor och lade mig i gräset och "napade" där i stället. Helt klart ett bättre ställe, en härlig svalkande vind och moster man Leif som stod och pratade med en kollega nere vid tvättbryggan som ljudkuliss. Jag gissar att någon läsare har upplevt min sista miljöbeskrivning..
Sedan blev det traditionellt Olof-dags fika, jag tror att min familj är ganska ensamma om att fira Olof-dagen med fika, paket och flagga på bordet.

En timme kvar nu till Tysklindshuset öppna mästerskap i badminton, förste man till rakning: Lundberg på trean!


Förlåt Marian

När Stanley Cup finalen avgjordes här för någon månad sedan så satt jag och blåhöll mina två tummar för att Pittsburgh Penguins skulle vinna. Jag levde riktigt NHL hockey under några fantastiska försommar veckor. Medans jag firade Maxim Talbots två mål efter sextio minuters spel så kunde jag inte låta bli att le lite extra när jag kollade på Marian Hossa. Han som bytte fjolårets Stanley cup tvåa och NHLs talangfullaste lag, mot regerande mästarna i ett åldersstiget Detroit.

Den besvikelse jag kände gentemot honom sedan han lämnade mitt Penguins hade jag inte släppt. Pittsburgh släppte nämligen gedigna spelare som Colby Armstrong, Erik Christensen och draftvalet Angelo Esposito(han som körde över Markström i årets JVM, ni vet) mot Marian Hossa och utfyllnadsspelaren Pascal Dupuis, lite innan trading-deadline inföll. När sedan Hossa drog halvåret senare, som unrestricted free agent , så var Penguins enda förtjänst en fransk-kanadensare med visir.

Nu kan man förstås ifrågasätta Penguins organisation som mycket väl visste om att Hossa kunde lämna laget efter säsongen, utan att man skulle få någon form av ersättning. Men min besvikelse gick rakt till Hossa.

Mitt Pittsburgh Penguins hade vunnit Stanley cup och mina mungipor var redan uppspända till max, men så kommer Hossa in i bild och jag blir ändå lite gladare.

När Marian Hossa kom till Mora under lockouten 04/05 var jag den första att springa runt i ishallen tillsammans med tolvåringarna för att få en skymt och en autograf av honom. Och autograf det fick jag.

"TO MATS, BEST WISHES! MARIAN HOSSA #18"

och så sitter jag fyra år senare önskar honom olycka.

Jag gjorde fel. Jag ber om ursäkt.

Weekend i Mora

Efter mycket snack, en längre tid så gjorde äntligen jag och Björk Johan slag i saken och tog oss en helg i Mora. Vi upprättade i basecamp vid 18 tiden på fredagen på Mora Camping bestående av ett svårbyggt Everest tält. Första stopp var det nya området på Morkarlbyhöjden där min syster med familj precis byggt klart sitt hus. Vi han även med ICA Supermarket, Wasastugan två gånger, "Pinnen", Pizzeria Torino(gammal favorit), Saxvikens strand men största delen av helgen vigdes åt campingstolen och några halvljumna Silver Bullets.


Notiser:

-Svågerns årliga städning av garderoben är en höjdpunkt, så även i år.

-Första steget mot min framtida karriär som scout åt Pittsburgh Penguins togs under fredagkväll.

-Johan Björk är en synnerligen märklig ung man..

-Min gamle vän Erik Nordenberg jobbar på Mora Camping.

-Wasastugan vinner många pluspoäng gentemot Lucky House, dock inte på musiken.

-V75an satt inte i helgen heller, så gråt inte över att Hallbargs travtips uteblev.

-PlutonInsjön väcktes upp ur sin dvala sent igår kväll.

-Viasat Hockey kommer att kosta det vanliga sportpaketet plus 99:- i månaden.

-IIF BK Fotboll har ett nytt hemmaställ på gång, riktigt bra grejer!

- IIF BK Fotboll kommer att få bekänna färg den 1 augusti då det kommer ett stockholmslag på besök.


Hallbargs Travspalt

Från och med vecka 29 kommer travprofessorn Andreas Hallberg ha en stående gästskrivning i veckan, nämligen "Hallbargs Travspalt". En försmak på denna nyhet får ni redan nu, dock är det blogginnehavaren som setat vid pennan och inte Andreas Hallberg i egen hög person.

"Betänk Adielssons fina form och att Jaded har Hugo Åbergs att tänka på

Veckans kloker: 1 Scarlets Aino V75-7. Äckligt startsnabb, från spår 1 och en Jaded i bakspår.

Veckans luring: 3 Einar Celeber V75-6: Formstarke Adielssons bästa chans för dagen, det räcker långt.

Veckans Hiroshima bomb!: 14 Rouge V75-2: Ifrån skogen hörs ett rop, spela alltid Olle/Björn Goop!

Leksandsbron

Jag må redan ha skrivit det på facebook, men jag kan inte låta bli att gotta mig i att leksandsbron återigen håller på att spolas bort. Den dagen ett regnväder skulle få insjöbron att rasa finns inte. Troligtvis för att leksingarna såg till att den byggdes väldigt stabilt så att invånarna där uppe skulle få enkel resa söderut för att hämta socialbidraget.

Nu kom ingen heller till skada så därför tar jag mig rätten att göra mig lustig över det. Att det sedan hände för bara något år sedan, dock inte lika allvarligt, och ingenting verkar ha gjorts för att stärka upp fästet är inte lika roligt.

Min teori är att ansvariga anser att det estetiskt inte skulle passa in med ett rejälare fäste.


Memorial

Jag kom verkligen inte på någon bra rubrik så jag tog ett jag tycker är vackert helt enkelt. Ännu vackrare blir det när man  ser skylten.

Den där inklistringen blev inte skitbra, men den ligger där hur som helst.

-

Ett riktigt bra helg är inne på sista timmarna, dom ska spenderas i sporthallen med innebandyn och kommande säsongs andra försäsongsträning.

-

Träffade Lars Jinghage igår, och bytte några ord. Han har valt att börja träna med juniorlaget och flyttar upp till Mora nästa vecka. Han sa vidare att det känns hur bra som helst och att han verkligen känner sig välkommen uppe där och troligtvis så kommer Lucas Sandströms gamla tröjnummer 90 bäras av Jinghage i höst.

Slutligen, en motiverad Lars Jinghage är en riktigt, riktigt duktig ishockeyspelare!

-

Den utlovad intrevjun med Victor Enmalm kommer inom kort..


Lasse Jinghage

Lasse Jinghage till Mora, fick det bekräftat ifrån en förstahands källa precis. Källan är han själv och hela Tokiga Drakar Insjön ser verkligen framemot att se honom med St:Mikael och Draken på bröstet till hösten.

RSS 2.0