J20

Var och såg Leksand - Mora igår, J20. Första gången på månader jag var i Leksand nykter faktiskt. I takt med att Hjultorget växer och att systembolaget i Djurås hela tiden gör framsteg blir mina besök i kommunens centralort allt färre.

Matchen var rolig, känslor och kunnande i en härlig blandning. Matchens gigant, Mattias Ekholm. Han överskuggade faktiskt mina två a-lags kelgrisar Wiksten och Sandström trots deras poäng. Han tacklade, förde uppspel, täckte skott och var allmänt hatad bland dom leksands föräldrar jag tyvärr hamnade bland på läktaren. Jag har nog aldrig setat sämre på en ishockeymatch, inklusive spånen i FM Mattsson som man har bakom sig.

Även om laget i sig går knackigt så finns det spelare som förhoppningsvis a-laget kommer få mycket nytta av i framtiden. Johan Persson, Markus Tomth och John Hammarstrand är några jag hoppas man kan få se i en seniortröja någon dag.

Felaktighet

Då jag förbjuder mig själv att gå in och redigera stavfel så väl som faktafel så skrivet jag dom istället i ett nytt inlägg när jag kommer på mig själv. Fogström gjorde två mål i kvällens match(1-3 och 2-5) och därmed 3+1 på tre matcher. Men det förändrar inte mitt neutralitet i frågan om han ska vara kvar eller ej, jag vill se honom först.


Självinsikt.

Jag var över till min gode vän och tillika granne, P. Sandström, en vända här på kvällskvisten. Vi satt och pratade lite och berörde som hastigast ordet självinsikt, men talade inte mer om det.

Men jag funderar ofta på just det ordet, självinsikt. Är det någonting som är medfött eller någonting som kommer med åren? Frågan är för mig väldigt befogad, jag umgås nämligen många av dygnets timmar med folk som helt och hållet saknar detta verktyg. Har dessa människor växt upp ivrigt påhejade av föräldrarna så till den grad att dom tillslut tappade fotfästet..? Eller, som sagt, föddes dom så och därmed finns det ingen att beskylla..

Hur som helst är vissa människors totala avsaknad av självinsikt en ständigt brinnande eld i mitt humör. Att folk kan missuppfatta sig själva så kapitalt gör mig galen. För en människa är väl den han uppfattas som och inte den han tror han är?

--

2-5. Fogström gjorde mål igen. Ska Mora försöka behålla honom efter söndag, då han gör sin sista match på lånetiden, frågar jag mig nu. Men något svar kommer jag nog inte komma fram till. Jag har aldrig sett honom spela, utan bara konstaterat att han gjort två mål och en assist på tre matcher och att Arto tycker att han även är bra i egenzon.

--

Fick jag in lite fetstil där uppe också, snyggt. Kanske något att fortsätta med..


Ett missat minne för livet.

I lördags hade vi seriefinal i innebandyn mot IBF Falun. Vi spelade faktiskt helt okey, men dem var lite smartare än oss och vann därför med 4-2. Vilket iof kanske inte är så förvånande, vi är väl inte kända för att spela smart eller välorganiserat - vi lever helt och hållet på talang. Det vore intressant att se hur det kunde gått för oss om vi i 86/87 kullen hade fått en skolning typ som spelarna i IBF Falun. Egen hall, stor organisation och en tränare. Har svårt och tro att det skulle varit lika roligt, men säkerligen resultat att glädjas åt om några år.

Skitsamma, jag ska inte sitta här och försöka vara nostalgisk. Vi är fortfaranade i tjugio års åldern allihop så än ska vi inte börja grina.
 
I alla fall så fick jag ett anbud i fredagskväll som enbart just en innebandymatch kunde komma i vägen för(se prio-listan i tidigare inlägg). Svågern hade nämligen drabbats av magsjuka och kunde inte avgå med övriga laget i buss på torsdagmorgon för Mora IKs smålandsturné. Så därför ringde han mig på fredagskväll och undrade om jag kunde tänka mig att agera kartläsare i en Avis bil på lördag förmiddag med riktning mot Växjö och match två som gick av stapeln på söndagen. För en kortstund såg jag mig själv se på "Stjärnor på is" tillsammans med spelartruppen i hotellfoajén, äta frukost med Harald och sedan få stå i båset under själv matchen. Sedan kom verkligheten ikapp och jag kom att tänka på min egen match. Jag var tvungen att avböja.

Efter ett tag slog mig tanken att så mycket till hotellmys med spelarna hade det nog inte blivit då Mora IK säkerligen inte hade kalkylerat med sovplats åt mig, så jag hade nog blivit liggande i hyrbilen, frukosten hade blivit en coca-cola och lössnus på Statoil och mitt deltagande i båset hade med största sannolikhet blivit till en taskig ståplats. Jag förlät mig själv att jag avböjde svågerns erbjudande och spelade min match, hade en tv-spels turnering och en trevlig utgång på lördagskvällen.

Jag tyckte ända tills för 30 minuter sedan att jag gjorde ett bra val, då ringer syrran och berättar att jag hade fått åkt spelarbuss hem...suck. Förlusten emot Falun blev genast mycket tråkigare, tv-spels kvällen på nya tvn inte lika fantastisk och utgången var fanimej inte så jävla trevlig som jag en gång tyckte!

--

Vi skjuter upp reportaget om gitarrkursen ett inlägg p.g.a utebliven bussresa.

--
Kungen: Medlemsskap blir bra! Njut av semesterveckan!

Mamma: Jag måste lära mig att slå i takt först, det kanske kommer nästa lektion.

--

Dålig frekvens

Jag ska be om ursäkt till mina läsare för min väldigt dåliga uppdatering här emellanåt. Vissa veckor är det ett inlägg, vissa minuter två stycken. Men det är faktiskt så det kommer fungera om det ska bli något läsvärt skrivet här. Det är inte direkt så att jag sitter och drar in stora pengar på att skriva på beställning, och sedan värper ur mig fem-sex stycken fylliga inlägg dagligen. Jag får ju även sota för det här själv då jag tydligt märker hur upp och ner läsar siffrorna är, beroende på uppdatering. Mitt tips är att ni lägger legendens.blogg.se som er startsida(guldstjärna Jona Rimsbo), så missar ni ingenting viktigt runt ishockey i Mora, innebandy i Insjön och det vardagliga livet i Insjön.

"Kungen" jag och kusin Lindberg hade en trevlig resa till Mora och FM Mattsson Arena i fredags, fyllig! Tyvärr fick vi inte dom tre poängen vi förtjänade, utan fick nöja oss med två och att Colby Genoway blev skadad. Men två poäng är bättre än noll och en, och Colby Genoway är snart tillbaka - Solen går alltid upp!

"Kungen" kläckte en intressant idé till tävling på kommentatorsfunktionen, ett pris till den goda man som får bort det vidriga blåljuset på ismaskinen i FMMA. Där är vi helt och hållet överrens, en motfråga bara. Ska priset vara 130st fryspåsar eller en liten del av den framtida storvinsten på travet?

-

Nästa gång jag skriver en rad här så ska ni få ett utförligt reportage hur det går till på en gitarrkurs, på idéel basis, med leader of the rockers och tillika TDI medlemmen Per Portström som instruktör!

Håll ut!

Colby Genoway.

Nu är han uppe i fyra assist, Daniel Viksten tre mål. Det kanske är början på något..

Ser att "Kungen" har lagt fler kommentarer än den jag läste innan mitt förra inlägg. Mitt svar är att jag givetvis ska föra detta på tal, både det kritiska gällande Jonas och Berts fortsatta medverkan på födelsedagsfesterna men framförallt att HELA Tokiga Drakar Insjön ska sitta runt långbordet i framtiden!

Tidens tand.

Äntligen hemma efter en arbetsdag som innefattat övertid och fysisk trötthet. Varit väldigt tung i benen hela dagen vilket är väldigt ovanligt. Kroppen har aldrig sagt ifrån tidigare, det är huvudet som inte alltid är uppöver öronen for att gå upp 05. Men men, imorgon är en ny dag.

Tokiga Drakar Insjön dundrar med stor sannolikhet upp över, dom sex milen, till Mora för hemmamatchen mot Västerås på fredag. Colby Genoway ska synas utan och innan.

Jag försökte faktiskt återuppta min egen ishockeykarriär här om veckan, i bygdas lirare, Häradsbygden. En isträning och fem återbud senare tog jag det mogna beslutet att faktiskt avsluta den. Kanske förgott. Jag kom framtill att min egen ishockeykarriär just nu ligger på plats nummer fyra på min prioriteringslista. Den handlar kort och gott om vad jag helst lägger min fritid på. Etta ligger mitt eget innebandyspelande, tvåa ligger att följa Mora IKs förehavanden i Allsvenskan och trea ligger min interaktiva ishockeykarriär på NHL09. Jag är löjligt nära att lägga beslag på hälften av alla inviduella troféer, trots att Pittsburghs ledning inte såg min storhet förän 30 matcher spelats. Jag kommer att skriva mer om min karriär där, den dagen jag verkligen vunnit något. Typ prestige matchen mot Dennis Fisk..

Tillbaka till innebandyn en kortis. Den har dragit igång på riktigt nu känns det som, matcherna kommer varje helg och träningarna är välbesökta och skapligt uppstyrda. Vi är obesegrade hittills denna säsong, så väl försäsong som seriespel. Förhoppningsvis ska vi kunna fortsätta i den stilen.

För övrigt känns det fruktansvärt bra att vara tillbaka i Insjön. Jag hade nästan glömt hur förbannat roligt det kan vara att spela innebandy!

Att innebandy sedan är en väldigt tråkig tv-sport och troligtvis aldrig kommer nå ut till en bredare publik än dom som själva spelat organiserat någon gång spelar ingen roll, det är skitkul just nu, i division fyra, i trånga gymnastiksalar!

Ser på kommentators funktionen att det råder en oro över hur jag lyckas sköta mitt arbete mellan all idrott jag följer, men jag tror inte att det ska vara något problem, jag har ju nämligen väldigt stimulerande arbetskamrater. Sportfånar, grannar, vänner och hela Tokiga Drakar Insjön!

/Röret

Den ideele arbetarhjälten

Efter en innebandymatch i Malung, fotbollskväll hos Busk/Abrahamsson och ett löjligt nyktert besök på Lucky House så  var lördagen över och söndagen började redan 9.00. Jag kan inte minnas, men gissar att det var våren 2007, när jag senast var hemma i lägenheten och vaken klockan 9.00 senast. Jag upptäckte till exempel att jag har morgonsol i köket. Så där satte jag mig i köket, lutade mig tillbaka över en kopp Zoega Forza(årets kaffe!)  och laddade upp för en tuff dag i Mora.

10.00 hämtade jag kusin och vi satte plattan i botten emot Mora och Morakarlbyhöjden där min syster med sambo och barn är i fullgång att bygga hus. Syster tog genast på sig ansvaret att agera arbetsledare och placerade mig och kusin att grundmåla taknocken medans hennes sambo och den gamle leksandsdödaren Marcus Eriksson målade innertak på nedervåningen. Syster och och hennes svärmor höll till framför den ännu obyggda farstukvisten och oljade in kvistarna till nyss nämnda innertak.

Jag har aldrig varit någon stor målare och orutinen lyste igenom ganska så snart. För det första är jag ju färgblind så jag kom aldrik riktigt in i disskusionen om vilken av dem vita nyanserna, som hade målats på framsidan, som egentligen var finast. Sedan hade jag plockat på mig fin kepan, köpt i USA för dyra pengar och mitt sprillans nya Diesel bälte som jag förvisso fått helt gratis men som även det förtjänade ett bättre öde än att bli vitprickigt.

Efter sex timmar snus, svett och grundfärg fick vi äntligen belöningen- valfri pizza på järnvägsgrillen!
---
Det blev några matcher förra veckan också.

Tällberg IF- Nornan, Tällbergs IP,kval till division 5 fotboll
IBF Leksand - Hagunda IF, Leksandshallen, division 2 innebandy
Pittsburgh - Ottawa, Globen, NHL, Globen
IK Brage - Falu FK, Domnarvsvallen, fotboll division 1
Mora IK - IK Oskarshamn, FM Mattsson Arena, HA
---
Skönt med ett gensvar direkt ifrån högsta ort inom Mora IK angående det blåa blinkande neonljuset på ismaskinen, nu lär det hända grejer!


/Mats R


Tokiga Drakar Insjön

Jag vill påstå att Tokiga Drakar Insjön(TDI) är en en grunden väldigt optimistisk supporterklubb med fullt förtroende för klubbdirektör, sportchef och tränare. Vi häcklar absolut inte våra egna spelare ifrån läktarplats eller i cybervärlden utan ger dem hellre en klapp på axeln och en dunk i ryggen efter en dålig match. Vi minns och berättar om passningen som gick fram, medans vi disskuterar inbördes om dom två som gick fel. Men även vi har krav..

För nu lär det plockas av, krossas eller helt enkelt släckas - det blåa blinkande neonljus som sitter under ismaskinen!
Hur lyder motiveringen till att det ska finnas ett blått blinkande sken emot den vita isen när ishallen står till grön-röd-vita Mora IKs förfogande? Att sponsorn vill färglägga ismaskinen efter sin image köper vi, men inte att den åker runt och har Leksands IF-disco i pauserna!

/TDI

Snart kommer Colby

Precis den rubriken har Mora IK hemsida idag över en artikel som handlar om spelaren som den 12 oktober landar i Sverige och ska frälsa oss Mora supportrar. Den bästa utlänningen Ilves haft sedan draftettan Patrik Stefan spelade för dem under lockouten, enligt en lokal tidning.

Matchen igår emot Malmö gav mersmak. Vilket lag! Vilken glöd! Vilken målvakt!!

Av det Kristan visat hittills så är han den bästa målvakt Mora IK haft till förfogande. En andre målvakt i Lars Johanssons klass har aldrig funnits heller.

Greger Artursson leder laget ifrån sin backplats och drar med sig härliga ynglingar som Victor Amnér och Patrik Cedergren. Adam Andersson får en del skit, vilket jag har svårt att förstå. En väldigt smart back, duktig en-mot-en och ett bra skott. Annars så har Markus Lilja imponerat på mig en hel del. Juha Alén däremot är lite tafflig med pucken ibland, annars stor och rejäl i egen zon.

Tony Lagerström gör ett jättejobb i första kedjan där han får ta ett stort ansvar i båda riktningarna då Eric Healy tillåts göra det han är bäst på, agera innanför anfallsblå. Lite Bastianssen/Brendl med den skillnaden att Helay faktiskt är en helt okey forecheckare, trots att det inte går så fort.

Toni Dahlman och Teemu Elomo är väldigt samspelta och verkar trivas att spela ihop. Att det inte resulterat än oroar mig inte. Dahlman måste efter tre matcher fortfarande ses som matchotränad och Elomo är en humörspelare, en dag lossnar det och då gör blir det med besked! Stefan Mann gör ett stort jobb i det tysta, ingen stor puckbehandlare eller spelfördelare, men gör varje byte ett gediget arbete. Bara varit inne på ett mål bakåt hittills, vilket måste ses som ett riktigt bra resultat för en defensiv center.

Daniel Wiksten och Mikael Simons verkar ha hittat varandra i den tredje kedjan. En sammarbete som burit frukt några gånger redan och säkert kommer fortsätta. Bästa kedjan i matcherna emot AIK, Nybro och Almtuna tack vare dessa två. Jens Jacobs har mer att uträtta. Han verkar inte ha kommit till sin rätt än och agerar nervöst i egen zon, övermodigt i mittzon men väldigt bra i anfallszon. Där har vi sparkapital!

När jag ser Alexander Hillmersson och Lucas Sandström blir jag riktigt glad, vilken framtid vi har! Hillmersson skrev nyligan på för tre år till och Sandström hoppas jag vi kan behålla några år till. Mot Malmö visade dem kunnande, framförallt Sandström, men även Hillmersson. Sandström har en härlig energi och är en retsticka vilket vi kan få stornytta av framöver. Ogillar att göra liknelser men kanske att Sandström är lite av en ny Per Ledin?
Många som gett Anders Lövdahl en känga efter dessa sex matcher, varav han spelat sporadiskt i fyra stycken av dem och varit bänkad i två. Ge han lite tid, det finns en enorm kapacitet, tro mig!

Idrottens höst

En anledning till att jag slutade med innebandyn i Borlänge var att jag inte alls fick den tiden jag ville över till idrott, sport!
Något av det bästa jag vet är att sitta på en läktare med en kaffekopp, läsa ett matchprogram medan förväntningarna växer inför kommande match. Ishockey i första hand, i annat fall innebandy. Har hunnit med en del sedan jag kom hem, och mycket mer ska det bli.

IBF Leksand - Loke, Leksandshallen
AIK - Mora, Johanneshov
Mora - Nybro, FM Mattsson
Insjön - Dalarnas F15, Insjöns sporthall
Almtuna - Mora, Gränbyhallen

Nu var jag förvisso domare i matchen mellan Insjön och Dalarnas F15 så läktaren, kaffekoppen och för all del även matchprogrammet fick jag inte avnjuta. Men det jag vill ha sagt är att organiserad lagidrott är fruktansvärt trevligt. Rogivande skulle jag faktiskt vilja säga.

Kommande evenemang som jag ska på nu är Mora - Malmö i FM Mattsson imorgon och sedan Pittsburgh - Ottawa i Globen på söndag, sedan börjar en ny vecka som vi säkert kan fylla med lite idrott, den också..

RSS 2.0