Förlust

Det blev inte världens bästa fredag för mig, Jens Börje däremot ringde upp 23.10 och berättade att han aldrig varit med om något liknande.. Klart att jag unnar J.B en fantastisk fredag, men inte på min och mitt lags bekostnad. Egoistiskt? Ja självklart, men vem skulle annars tänka på mig om inte jag själv..

Viktor Amnér..vilken ishockeyspelare!

Slaget om Siljan

Ett daladerby står för dörren och nervositeten och laddningen sitter någonstans mellan huden och kläderna, iaf hos mig. Lite drygt sex timmar till nedsläpp, jag gissar att nerverna och adrenalinet är någonstans i höjd med ögonbrynen då, och jag hoppas det blir en fantastisk kväll. Gärna i närheten av den som vi röd/vit/gröna fick uppleva i höstas(1-4).

Ställföreträdande arbetsledare, och tillika leksingen, Jens Börje Gustafsson kom redan 06.03 i morse och sa att det här var bästa fredagen någonsin. Att säga en sådan sak tre timmar innan soluppgången och till en motståndarlags supporter innebär inget direkt medhåll. För enkel matematik säger ju att enbart en av oss kommer falla till sömns och se tillbaka på dagen som fantastisk.

Jens Börje var förövrigt ute i god tid redan på nyår, 16.30 på nyårsafton deklarerade J.B att det var det absolut bästa nyårsfirandet någonsin.

-

Var denna kväll slutar vet jag inte, men jag vet när den börjar. NU!

DET ÄR VI, SOM ÄR - DALARNA! 


Skräcktacklingen.

Sitter faktiskt och kollar på tv8 och LIF-MIF, första tredjedelen är färdigspelad och jag passade på att greppa datorn. Iof så har jag datorn i knät hela tiden och följer Bobcats - Mora IK ifrån swehockey, men nu i pausen så passade jag på att surfa lite. Sportbladet toppar sin sida med rubriken "Skräcktacklingen". Ska inte orda om tacklingen i sig, utan just att sätta in ordet Skräck i en rubrik är en växande kvällstidningsföreteelse. Inte en rubrik längre som inte innehåller orden super, skräck, chock, sågar, rasar osv... Alltså, för egen del räcker det med en bild och en informativ okryddad rubrik. Det som blir när man förstorar alla icke-nyheter är ju att det inte finns några värdiga ord som kan beskriva grejer som verkligen är chockerande och motbjudande, typ veckans jordbävningen i Haiti.

Aja, SportExpressen hade "Skräcktacklingen" som fjärde nyhet och med rubriken "Tacklades medvetslös" följt av en informativ bildtext, det kanske finns hopp ändå..

JVM

JVM tog slut i morse, väldigt tråkigt. Men tillskillnad mot dom två senaste åren så blev inte laget bättre i takt med att matcherna blev viktigare, nattens match gjorde alles för många spelare sina sämsta matcher. Jag hade nu tänkt skriva några rader om Niklas Wikegårds roll som svenskhockeys största opinionsbildare, men 26 timmars sömnfrånvaro gör att jag inte orkar fokusera tillräckligt för att få ut någonting givande.

Direkt i anknytning till det så vill jag bara säga att jag mår dåligt idag med David Rundblad. Han, tillsammans med många andra, gjorde en väldigt dålig match. Men det är "Rundblad ska bänkas i bronsmatchen" som en grupp på facebook heter nu..

Killen är 19 år(ja det spelar roll!) och vet att han var riktigt dålig..räcker inte det?

Nyårlöften

Jag har aldrig avlagt ett nyårslöfte i hela mitt liv, troligtvis har det att göra med min bild av dom människor som jag tror avlägger nyårlöften, lättöverviktiga kvinnor som jobbar i det kommunala och röker under spisfläkten. Deras löftena skulle alltid se likadana ut också, mera motion och aldrig mer en Blend Light. Att sedan 95 %(källa saknas) av alla som lovat något högtidligt under fyrverkerihimmlen den sista minuten på det gamla året bryter det innan pingst gör inte min syn på nyårslöftesgivare speciellt piggare.

Om vi tänker så att det är eftersträvsvärt att alla människor hela tiden försöker bli bättre människor för varje år som går, för att på så vis göra våran jord och värld till en trevligare plats, vad kan då jag göra för förändring med mig själv? Läser man stycke ett uppe här så blir det ganska uppenbart, och här kommer därav mitt nyårslöfte.

"Jag ska höja min lägsta nivå och bli en mindre fördomsfull man och verkligen anstränga mig för att inte döma människor och folkgrupper jag inte vet någonting om"

Er, Mats Olof

Insjön, Januari 2010


RSS 2.0