Statistik återigen

Av Sveriges alla arbetare är 71% med i LO. 40% av medlemmarna röstar på andra partier än LO s bundsförvant, Socialdemokraterna.

Wanja L.W får frågan om hon tror att det är en nackdel när det gäller medlemsvärvning, att man står så nära Socialdemokraterna. Hon svarar att dom medlemmar hon pratat med, som inte röstar på S, inte tycker att det är något stort problem.

Sedan bytte dom ämne.

En relevant fråga jag tyckte dom missade, var vad dom 29% av arbetarna som inte är medlemmar, tycker om samarbetet..


Återkomsten

Östberg och Modigh hemma ifrån Norge, Lundqvist har varit hemma ifrån Afghanistan, Sandström har påsklov ifrån Norrköping.

Det är roligt att se dom igen.

Av någon konstig anledning..

Jag har reflekterat lite över bloggvärlden nu senaste fem minuterna, och kommit fram till att det finns tre kategorier av bloggar och läsare.

1. Dom stora bloggarna, med högst antal besökare per dag och dom som tjänar pengar på det. Dom som verkligen har någonting givande till sina anhängare och på alla sätt är värda uppmärksamheten dom får och nästintill skapar en livsstil runt sin blogg. Läsare måste besöka den flera gånger per dag för att inte missa någonting, har man inte läst den på en dag är det som att inte dricka kaffe, snusa eller skjuta i sig en spruta her...aja, vi nöjer oss där.

Visste ni förresten att Blondinbella(som mer än väl kvalar in i den här kategorin), under sin storhetstid, hade fler dagliga läsare än Expressens pappersupplaga?! Jag och Blondinbella har faktiskt en gemensam nämnare, vi är två av drygt 20 medlemmar i facebook gruppen "Våga bära räv".

2. Här ramlar alla dom flitiga skribenter in som försöker komma upp i kategori 1, men helt enkelt inte har räcker till. Kännetecknas ofta av en "snygg" bakgrundsbild och ett patetiskt ordspråk i rubriken. Man försöker göra sig själv till en mycket intressantare individ än man egentligen är, använder dålig svenska och lägger upp bilder på sig själv.

Bristen på självinsikt är total, vilket resulterar i att läsarna blir en blandning av blåögda vänner och hånskrattandes bekanta i klar majoritet.

3. I denna kategori samlas alla läsvärda bloggar som aldrig försöker göra sig större än vad dom är. Det skrivs aldrig om det inte finns ett budskap att förmedla, och inte för att hålla en god uppdatering. Läsarantalet är en aning lägre än dom kvalitativt sämre "kategori två" bloggarna, men så finns inte heller den skrattande massan som besökare.


Slutsats.

Jag läser själv i huvudsak "kategori ett" bloggar då dom ger mig mest, människorna som skriver kan sitt ämne bättre än mig och ger mig någon form av upplysning minst en gång per dag.
"Kategori två" bloggar läsar jag lite mindre, min favorit bland dom har inte varit aktiv på ett tag men har precis fått upp ögonen för en ny, hehe.
Trean är annars min favorit, här finns dom riktiga godbitarna, men dom är så mycket svårare att finna. Värd att nämnas är Jesper Erikssons fantastiska http://jesperism.blogspot.com/, som förvisso blivit en aning kommersiell på slutet, men som är värd ett besöksantal likt "kategori ett".



RSS 2.0