Andra för dagen

Det är nog första gången jag plitar ner två inlägg här på en dag. Kanske för att gardera sig om det nu skulle bli så att jag inte hinner skriva imorgon, eller för att jag fått några bra besked.

Mikael, Toni Dahlman och Mattias Ekholm spelar i Mora IK nästa säsong, Great!

-

Toffe skrev ett sms och berättade att hans 20 års fest var i dag, och inte alls imorgon, Great!

-

Sedan kan jag inte undgå att skriva en uppretade rad om alla tjejer 15-18 som springer runt i Leksand en dag som denna. Dom bär små lätta skor(men ändå dyra), en väldigt kort kjol, någon halvpösig tröja och så ett par stor flugglasögon. Det är fanimej inte snyggt och dem ser likadana ut allihop! FY!

-

Nu kan det varit så att jag tog mig vatten överhuvudet nyss, jag kan nog nämligen aldrig minnas att jag fått beröm för att jag kan så fantastiskt mycket om kläder eller att jag skulle ha en stil som är någonting annat än egen. Men i detta fall kunde jag inte undvika att slänga ur mig lite.

-

Sedan är det någon där ute som är förvånad över att medlemmarna i facket är nere på rekordnivå hos arbetare under 30(skulle vara Patrik "jag äger adam alsing" Sandström då)? Det är ett förlegat system med en hög avgift som styrs av arbetsskygga! USCH!

/TDI

Luc Bourdon

Imorgon blir det trav, känns otroligt vuxet och framförallt manligt att åka på trav.  Att just sitta där i en sportbladet klappstol, någon lumpig solhatt, dricka burköl och skrika på hästar. Det kan vara så att detta är mitt kall.

-

Gagnef fick åka hemmåt till sin lilla löjliga kommun, som varken har samhälle eller viktigt företag, med noll poäng. Den där riktiga publik tillströmningen uteblev tyvärr, runt 50-70 personer enligt uppgift. Men vänta bara tills första lördagsmatchen, då fyllar vi IP.

-

Jag var och inhandlade ett PS3 + NHL08, i onsdags. Kanske någon månad försent för att bli accepterad av dem allra inbitnaste fansen, men skit samma. Mitt var troligtvis bra mycket billigare.

-

Det är bra varmt ute nu, sommaren börjar närma sig. Hur utnyttjar man den saken på bästa sätt? Jo, man öppnar ballkongdörren på vid gavel, häller upp en flaska med riktigt kallt vatten, drar på sig ett sunkigit linne och sedan spelar PS3 och låter Mora IK riktigt pissa på dem svart/gula äcklen ifrån Skellefteå ända till solen går ner!

-

21 år hann han fylla, men inte mycket mer. Luc Bourdon.  Spelade i första backpar med Chris Letang i Canada under junior-vm här i Dalarna förra året. En spikrak karriär emot stjärnorna hade han, men den slutade på en motorcykel som störtade in i en lastbil någonstans i Canada.


Sommaren på ingång

Nu börjar sommaren visa sig, minst sagt. 25 Grader och inte ett moln på himlen! Vore helt underbart om det fortsatte så över juni, juli och augusti. Sedan får det gärna bli den hemskaste hösten all-time. Då är jag nämligen inte här.

Planerna är nämligen så här. Vecka 26-33 är egentligen semesterperiord där jag skulle ha plockat ut fyra veckor, men jag har valt att spara dom och i stället resa bort när vädret här hemma uppmanar mig till det. Eventuellt blir det en resa redan vecka 34, en enklare charter någonstans till ett vänligt land på kontinenten. Sedan har jag egentligen bara en händelse att ta hänsyn till, det är NHL premiären 5 oktober i Globen(Huvudstad here i come for the fifth time ever). Så det lutar åt att jag tar mina fyra veckors semester efter det + två veckors komp.

Att besöka nyss hemkomna Eric Sjörs, som då åkt tillbaka, är det alternativet som lockar mest för tillfället. Men inte ska jag ligga på hans soffa i sex veckor utan hade tänkt att även se lite annat borta där. Dax att börja reka lite..

-

Insjön - Gagnef ikväll, det nyss nämnda vädret kan kanske locka till sig en ännu större publiksiffra än senast. Hur som helst ska vi vinna!

-

Det kan bli en riktigt bra helg dessutom, ska sålla lite bland alla inbjudningskort som landat på dörrmattan här bara.

-

Att inte Pelle har ringt än och pratat igenom lördagskvällen än, konstigt. Det är lite av hans roll i våran vänskap. Han ringer, jag svarar.

-

Hans L har klarat körkortet också, ifrån botten av mitt hjärta - Grattis Hans!

-
 
Jonathan, läser du?

/TDI

En utflugen vän

Eric Sjörs har dem senaste åren varit en stor del av min vardag, det började med att vi gick dem två sista gymnasieåren tillsammans för att sedan jobba ihop på Clas Ohlson. Så på annandagjul 2007 tog han flyget till Santa Barbara, Californien och kom inte hem förän imorse.

Det ska bli härligt att träffa honom igen!

Sitting Bull

"Han klev in i lägenheten, en trappa upp i det gulaktiga hyreshuset, och gick raka vägen och lättade på balkongdörren och en härlig bris trängde sig på tillsammans med det skimmrande ljuset utifrån den härliga försommardagen. Han tog ett djupt andetag i den härligt rena, friska luften och gick sedan in i köket och satte igång kaffebryggaren, klev ur arbetsbyxorna och bakade med omsorg en pris snus innan han slog igång datorn framför den härliga fåtöljen som han just satt sig i. Ljudet ifrån den puttrande bryggaren och ifrån dem, för honom, okända fåglarna var det enda som hördes i den spartanskt möblerade lägenheten. Han slöt sina ögon och blev sittande några minuter när alla världens problem flög ur huvudet på honom, han log. Kaffebryggaren tystnade, han öppnande ögonen knappade sedan snabbt till någonting på datorn, reste sig sedan och slog upp sig en kopp riktigt svart kaffe samtidigt som The Tallest Man on Earth försiktigt började spela ifrån högtalarna vid datorn. Han satte sig igen, och började läsa om Slaget vid Little Bighorn".


saxat ifrån FCKs gästbok

"Namn: göran kropp
Datum: 2008-05-25 17:03:00

vilket skitsnack...
jag var nykter o gick hem 23.30...
inte en dam vid min sida (som vanligt)...

däremot kan jag lova att jag träffade en tokfull boggen på dansgolvet
med tre raggarepolare som alla hade en rävsvans bak på sydstatskepan...

idrottsmän dricker ej alkohol...
men iofs är ju frågan om insjöns div.4 e ett idrottsgäng eller ett volvo 240 inspirerat kompisgäng

/over and out"



För det första så var jag absolut inte tokfull, hade druckit tre stycken 3,5 or så ni behöver absolut inte elda upp er över det mina kära lagkamrater i fotboll. För det andra är det alltså jag som kallas för boggen. Men det roliga är ju hur falubor, som det är i det här fallet, ser på oss uteifrån. Eller oss, det var väl snarare mina kompisar som fick sig en skopa. Kompisar som för övrigt är några av dem absolut fåfängaste också, Jakob Fändriks och Carl Mikael Gunnarsson. Den tredje mannen som benämdes som "raggarepolare" var Pelle Rimsbo.

Pelle är en förhållandevis stilig karl som gärna vill vara hel och ren, men ändå inte riktigt i närheten av Jakob och Carl Mikael. I mina ögon kan man alltså inte ens kalla Pelle för en "raggare". Men världssynen är nog lite annorlunda i Falun är jag rädd..

-

Mor: Det finns varken ord eller blommor som kan förklara hur mycket du betyder för mig!

/TDI


Kalas i Falun

Igår kväll var jag i Falun med hela det gamla järngänget Pluton Insjön. Eller hela, det är svårt att påstå att vi någongång varit samlade allihop då det inte finns något direkt medlemsregister att pricka av ifrån. Hur som helst så var det en bra kväll. Lagom är ett ord som jag helt och hållet slutat med i tal och skrift, men om jag hade varit en användare av ordet hade det passat in på gårdagen.

Falun är en helt okey stad, nästan lite trevlig. Mycket bra folk som bor där verkar det vara och det är väldigt fint. Men som alla orter så har dem sin baksida. Typ Bojsenburg, Hälsinggårdens AIK, Byxshoppen, många rödljus och framförallt lite för många små stekare. Jag kom på nu också att jag nog hört att det är Falun som är dalarnas homo-huvudstad. Det är ditt man flyttar om man slagen av dem lokala raggarna för sin sexuella läggning.

-

Legendens blogg föddes egentligen på Lunarstorm för många år sedan nu, det är alltså ingen ny företeelse som hakat på det senaste årens fluga. Bloggen på Lunarstorm dedikerade jag ett antal inlägg direkt till Jonas Stålberg, som är en fantastisk man på många sätt, och en nu mera emigrerande vän. Återupptog en lättare kontakt igår igen och det visade sig att han trivs som fisken i vattnet i Oslo och nu mera såg det som sitt hem.

Jag imponeras av sådant, att lämna fosterjorden och skapa sig ett nytt hem. Inte för att jag själv drömmer om det, men modet i handladet. Att åka till en ny stad, ett nytt land och ett främmande språk. Okey, det där med språket är väl inte något större problem, men i alla fall. Men att bygga upp ett nytt umgänge när man börjar på noll. Själv skulle jag få hemlängtan innan jag kommit övergränsen. För, jag kanske säger det för sällan eller aldrig, men jag älskar mina vänner här i hemtrakten så mycket att jag inte skulle flytta härifrån!

Att jag sedan har jobb samt familj här och älskar byn och förmodligen aldrig mått bättre än nu gör att jag inte heller planerar att lämna landet.

-

TDI

Vardagslyrik

Poesi och lyrik är ju någonting som är hemskt stort i världen, utan att någon egentligen intresserar sig för det. Poesi och lyrik må vara helt olika saker, men i min bok så går det under samma skit. Egentligen allting som behandlas på sida 4-5 i Aftonbladet betraktar jag som skit. Ändå skulle man läsa det så hemskt mycket i skolan och det ska ha sitt utrymme i media, typ aftonbladet, men vem är det som bryr sig? Inte jag i alla fall.
Medans vi ändå är inne på poesi och media så kan jag inte undgå att kasta en näve dynga på Göran Greider och hans brutalt intetsägande dikter om sin stora grå hankatt på Dala Demokratens ledarsida, usch!
Av allting som matades in i huvudet under kultur och idéhistoria A och svenska A,B,C så minns jag inte en enda rad av poesi eller någon poet.

Men en liten kort strof poesi/lyrik kan jag, Roligs Per ifrån Hjulbäck. Sidekick till Siljansnäs Anders på den tiden det begav sig.
"Om man då tager en pris, skall nattens mörker skingra".
Väldigt intetsägande den också, men jag kommer ihåg den av någon anledning.

-

TDI

"What becomes of the brokenhearted"

En härlig låt av Jimmy Ruffin som jag letat efter sedan jag flyttade hemifrån. Det var bror min som hade den på våran gemensamma dator under min glada ungdom och jag har inte kunnat släppa den. Den sätter igång massa känslor och jag får upp lustiga minnesbilder, som jag säkert upplevde under tiden jag lyssnade på den regelbundet. Det måste vara sådana låtar som man kan beteckna som bra.

-

I övrigt så sitter jag här och är en aning utpumpad efter en löjligt duktig fredag. Jobbade till 12.10, raka spåret upp till min gamle lagkamrat Andreas Bodin-Hansen och bejakade min sociala sida, sedan förbi mormor på vägen hem med lite gamla kvällstidningar. Hon var dock inte hemma, hon var i Tunsta hos mor och far så jag åkte dit istället. Väl där blev man ombedd att sätta igång en tvättmaskin, pust. Tåget gick sedan vidare emot Insjöns IP där Modigh slipade högerfoten och Per Hedström agerade bollpojke åt "mästerskytten". Sista etappen blev en tankning och en ganska trevlig konversation hos allas våran Kurt Björnestad på Billisten för att sedan i hemmet plocka runt lite och diska. Helt färdig är jag, så nyttig är jag inte varje dag.

-

Den härligaste känslan som finns, en fullsatt FM Mattsson Arena, Mora IK har precis gjort mål. "Goalsong" har precis gått igång och man blickar ut bland alla fantastiskt glada supportrar. Det finns ingenting som slår det. Kom igen hockeysässong. Sätt igång snart!

TDI

Torsdag

Känner mig riktigt rutten när jag ena dagen klappar mig på bröstet över att jag har sådan heder och släpar mig hit till bloggen och skriver var dag, och så gör man det inte någon dag senare. Men gårdagen var hemsk!
Hemsk på så vis att den underminerade den här dagen till den värsta någonsin under mitt arbetande liv.

En vanlig dag när man går upp klockan fem så är man lite trött, och när man kommer till jobbet klockan sex så kan det dröja framtill frukost, klockan nio, i värsta fall innan man känner sig som människa. Idag såg jag inte klart förrän framåt elva. Varför? Jo, igår så var det nämligen en heldag i fotbollens namn. Först Tällberg - Brage och sedan Man United - Chelsea. Den senare matchen slutade som bekant sent och eftersom det blev ett lätt gjädje upplopp i Åhls församlingshem efteråt var jag inte hemma förrän 01. Självklart kan man inte somna direkt heller, utan måste läsa någonting för att bli ett med sängen(soffan).

Den ursäkten duger för mig.

-

Återigen har någon varit och rökt i trapphuset, det är helt otroligt! Den där vidriga cigg/damparfym lukten smällde till som en krocketklubba på något ömt ställe när jag klev in i trapphuset för tjugo minuter sedan. Att sedan grannen, den osnygga på samma våning, lämnat hela årets samlade kompost på hög utanför dörren gör att jag i natt inte sover med öppet brevinkast. Inte för att jag gör det när det luktar vanlig människa i trapphuset heller, men jag kände mig tvungen att verkligen poängtera hur illa det luktar där ute just nu!

-

Tony Lagerström till Mora IK. Intressant värvning, ska bli roligt att följa honom under två år framöver.

TDI


3-1

Första trepoängaren för Insjöns seniorer i fotboll på tio år bärgades för dryga timmen sedan. Kunde väl kanske inte kommit lägligare än inför ett välbesökt Insjöns IP. Välbekanta profiler ifrån byns alla hörn hade släpat sig dit ikväll, bland besökarna märkte jag bland annat gamla lagledaren Lennart "Lento" Strandberg, gamle målvakten "Kokko", hjortnäsfödde och nuvarande arbetskollegan Jan Erik "Jexen" Eriksson, gamle pojktränaren Börje Hallberg(far till TDIs tifoansvarige Andreas), det lokala fotbollsgeniet Reine Nissniss och givetvis den evige supportern Anders Martell.Nu ska vi absolut inte glömma övriga, kanske hundratalet, besökare.

Tack för att ni kom och jag hoppas ni återvänder!

Några snabba rader nu innan kvällsmackan välförtjänt skall avnjutas.

-Kramp i 83e är orutinerat, jag skäms!

-Det är dax att byta lakan snart, sover på soffan av hygeniska skäl för tillfället.

-Fredrik Modigh är en helt okey fotbollsspelare i division sex.

-Benke har "gaddat" sig, stiligare motiv går inte att finna!

-Är det någon som vill köpa en moped av unikt och okänt fabrikat, i befintligt skick, går det bra att höra av sig.

-Fjällvandring och kanottur ligger på planeringsstadiet och skall bli av.

Okey, thats it.

Tragisk misshandel

Alla som har någon som helst vetskap om utelivet i Leksand vet att det är väldigt mycket bråk kring Leksands Baren, Lucky House eller andra nöjeslokaler. Man ser det varje lördag, man läser om det varje måndag. Såväl Norsgatan som Torget aggerar boxningsring oftare än någon legal boxningsklubb i landet.
Av det festande folket i kommunerna Leksand, Gagnef och Rättvik går, skulle jag tippa, merparten ut i Leksand. Polisnärvaron är om inte obefintlig, så nästintill. Att det därför skulle inträffa en allvarlig misshandel var därför ingen överraskning, bara en tidsfråga.
Jag vill verkligen inte sitta här och var efterklok och slänga skit på polisen som säkert gör det dom kan med sina resurser. Men någon makthavare borde väl någongång sett, det som vi i den utgående generationen ser, helg efter helg..

Hoppas för allt i världen att "43 åringen" repar sig och att det kanske blir en väckarklocka någonstans, för det må vara första gången någon blir så illa skadad. Men jag har svårt att tro att det blir den sista om allting bara passerar..


Järnrör, knivar, fälgkors och pistoler, är ett axplock av vad som skymtats på noret senaste tre åren.


Grattis Ryssland!

Det fanns långtgångna planer på att ställa in dagens skrivning pga av söndagssjuka. Men ett löfte är ett löfte och min blogg ska bli bra.

Det blir dock ingen lång utläggning om vare sig ishockey, festen igår eller någonting annat. Jag kan nog nöja mig med att hoppas att alla som läser det här snart stänger av datorn, går och lägger sig så att ni är pigga och redo för kommande arbetsvecka!

Tack för igår!


"Hemmapremiären inställd pga snöfall"

Det meddelandet vaknade man av i morse vid halv ett tiden. Nu kan man säkert tro att jag är en slö rött röstande 20 åring men jag skulle vilja förneka det. Fakutm är att jag enbart sov 30 minuter mellan torsdag och fredag och lade mig 02 igår. Alltså så hade jag en sömnskuld att betala till kroppen som verkar ha uppskattat att få lite rejält med sömn.
Men nu var det att matchen blev inställd som var det huvudsakliga och det var trist. Nog för att jag inte gärna hade spelat fotboll i nollgradigt och snöfall, men man hade ju ändå laddat för det.

Dem timmar jag nu istället får lös här på eftermiddagen kommer att vigas till den förfest som annars hade ägt rum fem till sex. Nu får jag tid från tre till sex istället, känns bra!
Det är nämligen så att jag ska på mitt vuxenlivs första fyrtioårsfest. Marianne Olsson heter födelsedagsbarnet och är en kollega ifrån arbetet. Platsen är Övermo bystuga, ett ställe där jag inte varit på 13-14 år, och den gången gick det inge bra heller. Men det var roligt!

Tre Kronor ut igår också, jag vet inte, men har fått för mig att det inte är så många länder som direkt efter en uddamålsförlust, där man varit riktigt nära, genast pratar om hur bra laget ändå gjort det. Vart är den där griniga vinnarskallen(Peter Forsberg) som aldrig accepterat en sådan knappförlust oavsett hur mycket mer motståndarna tjänar...?

Svar till #86: Ja Lövdahl blev heltidsanställd ishockeyspelare i Mora IK, och även en av Tokiga Drakar Insjöns favoritspelare, redan. Jag har för mig att jag mötte han i innebandy också under hans år i Storsten, när dem verkligen stod på toppen av sin korta historia. Det har väl inte gått lika bra för alla andra i föreningen dock...


Säsong två

Nu tar jag nya tag efter några veckors uppehåll. Tänkte göra en rejäl satsning och verkligen tvinga mig själv till att plita ner några rader varje dag, åtminstonde maj ut. Mycket vatten har runnit under broarna sedan senast.

Mora Ik har åkt ur elitserien i ishockey.
Fotbollssäsongen har dragit igång på allvar.
Förlängd anställning på Clas Ohlson.
90 års jubileum med ovannämda företag.
Drakarna - Insjön har antagit en ny uniform.
+en hel del annat.

Jag tänkte ta och gå igenom lite kortfattat var och en av punkterna så att ni får en liten uppdatering på min livssituation.

Till att börja med så har äntligen Insjöns IF BK återigen ett seniorlag i fotboll, tio år sedan sist, och vi hör hemma i division sex norra. Det är hemmapremiär imorgon på Insjöns IP 15.00, mot Våmhus U, och om bara regnet kan hålla sig borta så kan det nog bli en folkfest!
Medans vi ändå är inne på Insjöns IP och folkfest så kan man inte undgå att komma in på den legendariska match som ska ha utspelat sig sommaren 1993 i Sparbankscupen. Division sex laget Insjön tog emot Superettan laget IK Bragen och alla räknade med en enkel seger för Borlänge laget. Men inge hade då räknat med att Janne Wiktorsson skulle sätta dem sex stycken handikappstraffar som Insjön var berättigade, i samma hörn dessutom! Nu räckte dessvärre inte det, Brage vann matchen med en-två bollar men Janne Wiktorsson skrev förevigt in sig i historieböckerna om Insjöns IF.

-

Ja, jag har fortsatt anställning på Clas Ohlson. Augusti ut och det fina i kråksången är att jag under åtta veckor enbart jobbar sju timmar per dag, (6-13, 13-20) och tjänar någon tusenlapp mer i månaden, så kallad skiftgång.
Att jag dessutom hamnade på ett skift bestående av Anders Pettersson, Daniel Timblad och Peter Danerhag gjorde inte direkt saken sämre.

Vi hade ett jubileum också, 10 maj, Clas Ohlson firade 90 år. 2500 Clas Ohlson anställda samlades i ejendals arena för att lyssna, äta, dricka och mingla i tio timmar. Nu har jag inte alltför mycket att jämföra med vad det gäller arbetsgivare, men jag har fått för mig att Clas Ohlson ska vara en alldeles utomordentlig sådan. För det är väl knappast en arbetsgivares skyldighet att samla hela koncernen vart femte år, anordna en fest för, enligt uppgifter till bloggen, nio miljoner och ta dit både Wallmans sallonger och The Ark som underhållning?!
Jag är inte någon större fantast av Ola Salo, kvällen till ära klädd i lädertrikå, men underhållningen dem bjöd på var riktigt bra!

-

Att Mora IK åkte ur ishockeyns elitserie har troligtvis ingen av er läsare missat. Direkt när det inträffade så ville vissa högljudda supportrar att huvudna skulle rulla, allra helst på klubbdirektören. Jag blir så förbannat less när dessa personer har hållit käft i dem fyra år som Mora IK spelat i eliten, mot alla odds, för att sedan direkt kräva avgång när laget för första gången på fyra år inte kommer upp till sin nivå. Visst man kan skylla på tränarna, men Arvedsson sågs som en frisk fläkt med god attityd och ett brinnade hungrigt hockeyhjärta, att sedan visade sig vara en idiot är en annan sak. Alla tillsättningar med vitsord har en felmarginal!

Den stora mannen är inte den mannen som kliver av vid en degardering och motgång. Det är den mannen som dagen efter går till jobbet igen och kontrakterar en av Sveriges bästa tränare. Den mannen är Jan Simons!

-

Drakarna - Insjön tog nedflyttningen hårt men torkade tårarna efter en vecka och såg istället inte det sportsliga nederlaget som slutet på tiden i eliten, utan början på vägen tillbaka. Med en nystart sportsligt tyckte vi också att det skulle kännas fräscht med ett nytt namn. Så över en dagens på Grillhuset omorganiserades föreningen och antog det nya namnet, Tokiga Drakar Insjön, TDI.

Styrelsen består nu mer av jag själv, Mats Rörvall, vid ordförandeklubban.
Insjöns rockkung och sångare i Rännhola Rockers, Per Portström fattar sekreterarpennan och ska vid hemkomsten ifrån USA informeras om detta och även tillfrågas om en låt skulle kunna skrivas i TDI s namn.
Byns store son, och redan nämde, Janne Wiktorsson sitter på skattkistan, mycket tack vare hans initiativ att skänka halva vinstsumman ur ett inom en snarframtid framgångsrikt V75 system, till tifogruppen med halvtidsmedlemmen Andreas Hallberg i spetsen


På återhörande imorgon!

Med vänlig hälsning

Mats Rörvall
Ordförande Tokiga Drakar Insjön

RSS 2.0