Lars Johansson.

En viktig pusselbit klar till nästa år, målvakten Lars Johansson. Förövrigt den bäste målvakt jag själv gjorde mål på under min karriär efter Joel Gistedt. Om uppgifterna sedan stämmer så kommer Daniel Hansen ifrån J20 att ta andra spaden. En riktigt bra lösning tycker jag, och billig. Jag vill minnas att jag själv var inne på det spåret redan när Kristan drog under säsongen.

Nu väntar vi på att back och forwardssidan ska fyllas på, Greger och Rhodin hade smakat mumma!

Ganska mycket

Väldigt längesedan jag skrev nu. Vissa kanske trodde att nu när han inte har ett 6-15 jobb hinner han skriva flera inlägg om dagen när han får så mycket tid över. Ni hade både rätt och fel, visst jag har mer tid att skriva men jag skriver bevisligen inte mer, snarare mindre. Varför vet jag inte, jag har helt enkelt inte känt att jag har någonting viktigt att säga.


Leksands IF har gått knackigt i inledningen av kvalserien och nog för att mina sympatier inte ligger där så är det nog det mest frekventa samtalsämnet senaste veckorna då jag umgås till största delen med blåvita smurfmongon. Det är ganska intressant måste jag säga, det som händer.

Att Leksand haft en tämligen svag backsida har dom varit överrens hela året, målvaktssidan varit ifrågasatt(bland annat av mig själv på Lucky House) medan det anfallsmässigt sett väldigt bra ut. Innan dagens match hade LIF gjort sju mål på fyra matcher i kvalet, det är inte bra. Förluster emot ett pånyttfött SSK och en uddamålsförlust i en sönderblåst match emot Rögle är kanske godtagbara förluster. På hovet förra onsdagen sedan(Legenden var på plats tack vare gnagarkompisar) förlorar man emot AIK med stora siffror, men ärligt talat så är det omöjligt att vinna en match när AIK har dom studsarna med sig som dom hade. Växjö hemma, 2-3. Bellamare tar en roughing med fyra minuter kvar och det avgörande kommer. Det är där, tror jag, som kvalserien förlorades.


Men redan i allsvenskan så förlorade Leksand fem av nio matcher emot lagen med högst högsta nivå(AIK, Malmö, Mora). Men där vann man i princip resten av matcherna, emot lag som Växjö.


Nu frågar sig folk varför jag skriver så mycket om Leksands IF, för är det inte så att den här bloggen brukar handla Mora IK och man brukar kunna hitta Janne Simons kommentarer under den funktionen? Svar ja, men tyvärr så är det så att under lågsäsong för Mora IK rör jag mig mer i Leksands IF kretsar än Mora IK kretsar.


För det andra så är jag genuint ishockeyintresserad och LIF är väl laget på allas läppar just nu, i alla fall runt mig.

Framförallt vill jag inte höra något om att jag som moring inte rätt att uttala mig Leksands IF, för jag är/var nämligen skattebetalare i den här förbannande kommunen som kastar in alltför mycket pengar i nämnda förening. För det andra anser jag mig kunna mer än större delen av den högljudda Ejendals Arena, läs dom som påstår att Tjärnqvists tackling var mordförsök och att stolpskottet var i på hovet.


-


Nya Mora IK. Jag längtar så in i helvete på säsongen 2009/2010!


Några dagar senare.

Det börjar smälta in, Mora IK var inget lag för kvalserien i år. Det saknades onekligen någonting. Vad ska man följa nu sju dagar i veckan?

Framtidsvsionen som Janne presenterade på hemsidan kunde inte varit bättre, unga svenska spelare. Jag tror på det.
Rykten bland svenska talanger borde vara gott då många spelare slagit igenom och fått speltid i upp i ovan Siljan.

-

Rännhola Rockers på Insjöns Hotell ikväll, this is what we fucking live fore!

Tomt..

Det känns tomt, bara tomt.

Jag lider verkligen med spelarna, ni ville mer än så här. Ni har kunnandet för att komma längre än så här.

FAN!

Avgörande, match tre

Det var ruskigt spännande igår och känslan när pucken skickades ut ur Moras försvarszon med tio sekunder kvar igår var befriande. Det kändes som att alla var införstådda med vad matchen gällde, både publik och spelare, och gav därför sig fan på att vinna. Taktiskt väl genomförd match och jag tar förgivet att dom två matchvinnande ingredienserna kommer att finnas även ikväll.


Dan Ljungberg är en vattendelare, men han är ovärderlig. Ingen, och jag säger ingen, kan få med sig hela hallen som honom.


-


20 minuter kvar till avgång emot norra Siljans sköna strand.


Play off ett, match två.

Resan till Uppsala gick kanon och sällskapet var det eldigaste hittills som följt med på en arrangerad resa. Wiktorsson, Hallberg, Lindberg och Kalle Gunnarsson i all ära men Eric Sjörs sjöng högre än mig och flög hela vägen ner till plexiglaset när Fogström pricksköt in 3-3 pucken. Fantastiskt!


Matchen var ingenting av det vassare jag sett Mora IK prestera denna säsong. Nu skulle man kunna komma med massor av negativa analyser som på det hela sänkte mina egna förhoppningar och även er läsares inför kvällens match. Men, jag har sett det här laget spela så otroligt mycket bättre, och jag är övertygad om att det kommer visa sig ikväll.


-


Finanskrisen nådde till slut Insjövägen 27 också. Clas Ohlsons försäljning har inte varit vad den brukar så då fick vi alla visstidsanställda gå hem. Kan inte säga att jag tyckte det var tråkigt att jag inte skulle upp klockan 05 i måndagsmorgon, när jag kom hem tämligen slutkörd i söndagskväll. Men nu börjar jag längta tillbaka.


Det positiva är att jag nu får tid att planera lite idéer jag haft den senaste tiden. Om dom sjösätts vet jag inte, men nu får jag då tid till att fundera på dom. Hade jag inte gått hem hade jag om några år gått och muttrat över att jag aldrig gav dom en chans så, nu ska smidas.


Vasaloppet.

Vasaloppet är verkligen en grej som engagerar Sverige. Kan tänka mig att större delen av befolkningen trotsade sömnen och bakfyllan i morse för att kravla sig fram till tv-soffan. En del man pratar med är dessutom totalt ointresserade av skid-VM som pågått under veckan men tyckte att Vasaloppet var bland det viktigare att följa.


Jag hoppas verkligen att Jens Eriksson tar en framskjuten placering idag. Det är nämligen inte många i tätstriden som jag är ytligt bekanta med. Hård och Blomqvist i studion nämnde nyligen att han är gammal ishockeyspelare och började med skidåkning relativt sent. Jag hade hoppats att dem tagit upp hans gamla fotbollskarriär och kanske nämnt klubben(Dala Floda IF) och vilka stora spelare som varit där på senare år.


-


Bredvid fjärrkontrollen ligger telefonen som väntar på ett viktigt samtal. Jag hoppas på ett positivt besked gällande dagens supporter resa till Uppsala och Gränbyhallen.


RSS 2.0