Priset för ett liv.

Priset är kanske helt fel ord, utan snarare straffet, för att ta livet av en försvarslös pensionär är 22 månader i fängelse. 1 år och 10 månader..

Domen från början var två år i fängelse, men eftersom den dömde lider av magproblem och inte är lämpad för ett liv i fängelse så får han rabatt på två månader..

Jag saknar helt ord, men jag kan väl säga så mycket som att jag inte har någonting emot straffskalorna som tillämpas i USA.

-

Nu finns det säkert något medborgargarde någonstans som instämmer med mig, om att straffet är för kort och som inte kommer nöja sig med att skriva ett blogginlägg om det.. Så vad han får för liv efter när han kommer ut återstår ju att se.

Proffsiga NHL.

I NHL spelas världens bästa ishockey, av världens bästa spelare och det döms av dom klart bästa domarna.

Jämfört med Sverige där det är gnäll på domarna efter i stort sett varje avblåsning så ser man det väldigt sällan i NHL. Gnäller vi mer? Nej, felet ligger på andra sidan, domarna. Man är helt enkelt inte konsekventa genom matcherna.

Det är man i NHL.

Slår man av klubban för en motståndare är det två minuter för slashing. Så var det när Hal Gill slog av den för Sidney Crosby när han var fri, så var det när Ville Leino slog av Hal Gills klubba ute i sarghörnet.

Mike Richards hade en tuff tackling, som i Sverige hade fallit in under den tveksamma benämningen Checking to the head, men blev inte utvisad även fast Koci i Panters blev duktig skadad. Några veckor senare hände en liknande incident(där jag tappat namnet på dom inblandade) men där utgången blev ännu värre. Domarkåren meddelade att man inte kunde stänga av tacklaren, för man hade ju inte stängt av Richards och att det fanns i lucka i reglerna gällande sådana tacklingar. Man ska se över det till nästa år avslutade dom.

I Sverige vet jag inte riktigt hur besluten tas, matchstraff och avstängning för kastade handskar och varken utvisning eller avstängning om du tacklar någon i ryggen så att han bryter lårbenet.

Jag vill se en röd tråd..


Mot sommaren 2.0.

När fåglarna kvittrar, barnen leker utanför fönstret och solen ligger på, från en klarblå himmel, in genom rutan - då krävs det ett järnpsyke för att kunna spela tv-spel med gott samvete.

Ett visdomsord som flög på mig här under förmiddagen.


Farfar

Det har gått 15 år sedan han dog, men hans värderingar bär jag med mig, hans stol står framför min tv.
Jag känner hans delaktighet, varje dag

fredag-lördag

Igår kväll var jag inbjuden att deltaga i en prestigefull innebandymatch mellan ett lag som i grund och botten bestod av snickare(därav dom Byggnads sponsrade matchtröjorna) och mitt gäng som utgjordes av män uppfostrade inom ishockeyn.

Är faktiskt imponerad över regeldiciplinen som mitt lag stod för. När man spelar innebandy med ishockeyspelare brukar regelöverträdelserna vara vanliga, men denna gång så gick det riktigt bra, även om det var en tuff match.

Hade matchen spelats med stoppad boll hade resultatet blivit ett annat, nu blev det 12-7. Men just hur bollen studsar så väldigt, är den absolut största skillnaden mot ishockey. Det var en klar nackdel igår..

En som klarade av att hantera den studsande lilla vita bollen riktigt bra var Niklas Bröms, hade han inte skrivit på för Mora IK timmarna innan matchen hade jag kommit med ett bud för Insjöns IFs räkning..

-

Lördag.

VM
Italien mot ett väldigt intressant Kanada. Stamkos, Tavares och Myers ska bli riktigt roliga att se.. luktar tvåsiffrigt. 16.00 drar det igång.

Utgång ikväll med goda vänner.

Förhoppningsvis är man hemma till 01 och kan se match 5 mellan Penguins - Canadiens.


I väntan på nattens drabbning.

Om två timmar drar match fyra igång i serien mellan Canadiens och Penguins. Högljudda Bell Center i Montreal är arenan för matchen och jag är mycket optimistisk inför mötet. Jag tror att Penguins stack håll på Canadiens ballong med energi i matchen senast. En match där Canadiens hade dom bästa möjligheterna men Fleury totalt stängde butiken i målet och Malkin sköt sönder deras beryktade box-play.

Canadiens kör bara på tre kedjor, har spelat sju tuffa matcher mot Capitals, och möter ett bättre lag helt enkelt. Kortsagt ser jag framemot en härlig natt, 2-5 till Penguins.

-

Bodin/Östros, sa du något? Imorgon ska jag skjuta in skuggbudgeten i knäskålen på dig!

-

Sandström, menar du som vuxen människa, i dina sinnes fulla bruk, att Mona Sahlin vore ett bra ledare för Sverige? En människa som inte kan betala en räkning i tid och inte kan hantera ett kontokort skulle kunna styra ett helt land?!

Sakligt svar önskas(och inga röda one-liners tack).

NHL-slutspel

På Dennis Fisk begäran ska jag nu i ett inlägg undvika att skriva om politik(varför jag nu helt plötsligt ska springa den avhopparens ärenden kan man ju undra..) Men innan jag kommit så långt tänkte jag förklara varför det varit mycket politik den senaste tiden här på legendens.

Det är riksdagsval i höst och jämnt mellan blocken, alla potentiella röster ska snappas upp och då känner jag att i min roll som opinionsbildare(om inte ett helt felaktigt påstående, så åtminstone med minimal påverkan på befolkningen i stort) måste göra min röst hörd. Särskillt då jag känner att min läsarkrets består till stordel av politiska vildar vill jag ge min syn på saken. Hittills helt oemotsagd i kommentatorsfunktionen, reagera Bodin!

Nu till NHL.

Penguins såg väldigt bleka ut i söndagens match mot Canadiens. Dom mästartakter man visade prov på i match fyra och fem mot Senators var som bortblåsta. Crosby, Malkin och Gonchar får inte komma bort i matcherna som dom gjorde igår, då blir det ingen svart/gul-pingvinsommar. Canadiens spelade smart, fem man innanför cirklarna, täckte skott och brottade ner Penguins spelarna som närmade sig mål.

Gill är inte mycket till puck-trollare, men en äcklig räckvidd har han. Halak må ha varit magisk mot Capitals i första rundan, men det monster media vill påtala att han var igår är inte riktigt. Penguins skapade inte en målchans dom två sista perioderna som en målvakt i NHL får släppa in, dom 35 skotten man släppte i väg la sig oftast i magen. Slutresultatet 1-3 var varken orättvist eller rättvist...det bara var..

Får annars Penguins fart på spelet så trampar man sig fram till Stanley Cup final, via Boston i semin, för tredje året i rad där jag gissar att man får möta Canucks, om dom lyckas hålla stången mot Sharks i confernce-finalen..


Tillslut så vinner Canucks Stanley Cup, Luongo blir staty i staden för sin dubbel och jag klappar mig på bröstet och ser tillbaka på vad jag sa i januari..

1 Maj.

Igår var det första maj, en dag som jag våren 2006 i ett skolarbete argumenterade för att skulle avskaffas som helgdag(om jag hittar på det dokumentet kommer jag lägga upp det här). Andemeningen var att sossarna inte ska ta ledigt en dag för att gå ut och demonstrera mot ett samhälle dom styrt dom senaste 80 åren. Nu är tiderna tack och lov annorlunda, och jag får väl ha förståelse för att dom vill visa sin plakat och sjunga sina ramsor nu när dom inte längre sitter på makten.

Men magen vänder sig dock ut och in(av flera anledningar kanske) när jag läser om mötena och tågen så här dagen efter. Skitkastning, lögner och en tycka synd om mentalitet som har bitit sig fast i människor. Jag har svårt att tro att dåtidens arbetarklass, som dom säger sig representera, skulle vara villiga att verka för att reallöne sänkningar för den arbetande människan..

Slutligen vill jag tacka Göran Greider som sammanfattar socialismen väldigt koncist..

Om konsumtionssamhället: "Jag vill inte att sänkta skatter ska vara meningen med våra liv. Jag vägrar att gå med på att valfrihet på marknaden är livets yttersta innebörd."

Nej varför ska jag få bestämma över mitt liv och mina val, det kan ju Mona Sahlin göra..


RSS 2.0