Mersmak

Matchen igår kväll gav mig verkligen det jag, och säkert fler med mig, behövde efter nederlaget i Clas Ohlson Cup. Grabbarna kan spela ishockey, och dom kan göra det riktigt bra!

Personligen så går jag inte på träningsmatcherna för att se spelare som #19,#78,#29,#11,#14, dom vet jag vad dom kan, och dom kommer ha plockat fram det till seriepremiären. Jag går dit för att få en skymt av dom nya, så att man vet vad man kan förvänta sig av dom när det drar igång. Efter att ha sett 14 av 15 spelade perioder denna säsong så är det tre stycken jag vill nämna av dom "nya".

Alexander Hilmersson. Inte ny i a-laget, därav citationstecknen ovan runt ordet nya, men snabb på skridskorna, först in i närkamperna och en fokuserad avslutare. Kanske att vi kan hoppas på 10-12 mål ifrån unge herr Hilmersson i vinter?!

Robin Gartner. Det nyförvärv jag var mest skeptisk till då jag inte visste vilken typ av spelare det var och i vilket syfte han skulle användas. Det sista vet jag iof inte nu heller riktigt, men det är en skridskostark back, med fin blick och en fantastisk inställning. Speciellt minns jag när han sökte upp, och stod upp mot en viss Alexander Radulov för en vecka sedan. Förhoppningsvis kan han också dela ut någon härlig open-ice när säsongen drar igång.

Johan Persson. Jag hade tvivel även i detta fall då jag var rädd att Persson skulle överge den mycket sevärda tekniska hockey han spelat i J20 senaste åren för att istället anamma en tråkigare seniorhockey stil och därav bli en i mängden. Men det har han inte, och av vad jag såg emot Brynäs igår så kommer han vända ut och in på ett antal allsvenska försvar denna vinter!

En Insjödag passerad

Sommarens höjdpunkt och avslutning ägde rum här i lördags, Insjödagen. Ett spektakel som får hela byn att leva upp med torghandel, gårdscafeer och traktortaxi. Nu i lördags så blev avsparken lite senare än beräknat då min telefon låg på ljudlös och inte vaknade förän 12.20 med tio missade samtal. Veckans understatement är man är i fokus lite mer denna dag än andra.

Lindbarg hade precis avverkat ett parkeringsvaktspass när jag stövlade ner och i sällskap med Eriksson sedvanligt inledde Insjödagen på Grillhuset(0247-40556). Efter en rundvandring på området så blev det dax för Premier League premiär, stryktips och trav hemma hos Lindbarg. Efter en Chelsea vinst så följde Lindbarg upp en lyckad dag med att se Leksand krossa Mora IK med 6-0 i mitt och Hallbargs sällskap.

Personligen så kände jag att jag tog den förlusten mycket profesionellt, täckte över den med lite urvattnade floskler som "det är bara träningsmatch" och lät inte matchen komma emellan mig själv och en bra fest. För i Lindbarg/Bäcks residens på Hotellvägen så väntade dom, GodsFinest, Janne Wiktorsson, Bart Lindbarg och Uffe Ivarsson. Här någonstans tänkte jag sluta skriva och överlåter resten till eran fantasi. Ni har förutsättningarna, GodsFinest med ett hägrande Insjöns Hotell.. Sug på den!!


Mora IK - Salavat Yulaev, 1-6

Som överskriften vittnar om så blev det alltså 1-6, och inte 1-7 som jag skrev till min gode vän Mike Skinner direkt efter slutsignalen. Tre och en halv vecka på godsmottagningen gör inte tankeverksamheten gott..

Ifrån Clas Ohlsons loge, belägen i det sydöstrahörnet, bevittnade jag ett fantastiskt spelande ryskt lag. Det var bland det bästa jag sett live! Mitt unga, nya Mora IK var aldrig riktigt nära kan jag villigt erkänna. Men det kan inte vara många fler än dom tre stycken läktargrannarna jag hade som kräver det.

En ung världstjärna som Radulov, en gammal som Kozlov. NHL mässiga backar som Kallinin och Tverdovsky. VM-spelare som Proshkin, Perzhogin och den elegante Zinovyew + den gamla supertalangen Grigorenko. Men helt klart, värd hela den gratis entrepengen var #11 Vladimir Vorobiev. 36 år gammal, kanske sista gången han visar sig på en svensk rink nu här under Clas Ohlson cup så ta chansen att se en artist av stora mått.

Dax för Seinfeld, får utveckla min beundrar för Vorobiev imorgon bitti.

Ett år äldre, ett år visare.

Just dom orden fick jag igår kväll av en mycket god vän som tagit fel på dag, men ändå vackert på något sätt. Spolar jag tillbaka tiden precis ett år så ser nog mitt liv ganska snarlikt ut det jag lever idag, och det finns en anledning till det -jag trivs verkligen med det. Men jag har faktiskt blivit ett år klokare, inte som mina fyra första levnadsår eller mitt första år efter studenten, men jag har ändå blivit visare.

Tisdagen den 11 Augusti 19XX, klockan 05.13 tittade jag fram på ett för mig okänt BB i Västerås. Hade jag hållt mig fast i någonting inne i mor och klivit ut dryga fem timmar senare hade jag blivit människa nummer fem miljarder på jorden.Fråga: Är det någon som vet vilket år jag pratar om?

Nu denna vecka när morgonskift står på schemat så är väckningen 05.00 på Insjövägen 27A, med en efterföljande snoozning på 20 minuter, så  den egentliga uppstigningen sker alltså 05.20. Men morse så så låg jag vaken och väntade in klockslaget 05.13. Klockan slog 05.10 och jag levde mig tillbaka 22 år till det där sjukhuset i Västerås och hur mina föräldrar väntade otåligt på mig. 05.11 fick jag lite panik, jag har bara två minuter kvar som 21 åring, den vilda åldern 21 rinner sakta ur mina händer. Att vara 22 låter så väldigt vuxet.. 05.12 ser jag hur sjuksystrarna börjar ladda för förlösning, spänningen stiger. Mamma är lugn, pappa försöker vara lugn. 05.13 Nyförlöste Mats Olof Rörvall sticker ut sitt kala huvud och skriker till världen att han blev en kille. På sekunden 22 år senare somnar en ung man om, för att sex och en halv minut senare väckas av Bruce Springsteens Radio Nowere på full volym strömmandes ut ur hans rosa mobiltelefon.




Måndagmorgon.

Igår sparkade ishockeysäsongen igång, Mora IK tog emot Borlänge uppe i FMM Arena, och vann med 6-2.
Väldigt roligt för Alexander Hilmersson att få sätta dit tre strutar men i övrigt en ganska intetsägande match. Kul att det är igång hur som helst, Clas Ohlson cup nu till veckan rullar vi vidare med.

Två halvkokta ägg, där har vi en enkel frukost som man står sig på!


I den bästa av världar så finns det ingenting som heter ångest!


Hallbargs Travspalt v32

I den här spalten kommer det handla om V75 och i första hand presenteras spikförslag och streckvärda hästar, dvs hästar som inte är stenklara men för lite spelade i förhållande till vinschans.
Helgens V75-övningar utspelas den här veckan på nationalovalen Solvalla. Fint väder och förstklassig travsport utlovas i och med att helgens tävlingar är V75-finaler. Åke Svanstedt får agera nyckelkusk med två mycket fina 4-åringar som spikförslag och jag tror kommer  återfinnas i startlistan till derbyt i September.

Spik 1:  11. Wood Laday med grön kusk Åke Svanstedt i vagnen i V75-2 är i mitt tycke överlägset bästa hästen i fältet. I ett lopp som annars är väldigt jämnt bakom denne så väljer jag att spika.
Det är en häst under kraftig utveckling och överkvalificerad klassen han befinner sig i med över 1 miljon på kontot.
Spåret till trots tror jag att han rundar detta gänget på ren grundkapacitet.

Spik 2: 2. Colombian Necktie i avd 3 imponerade oerhört senast när han höll på att snuva startkanonen/världshästen Jaded på ledningen i Hugo Åbergs där stora delar av Europa-eliten deltog. . Han stred som en tiger hela loppet igenom från dödens till en heroisk 4e plats.
Han går ner duktigt i klass nu och i mitt pm tar han ledningen alla dagar i veckan. Spets och slut hämta ut.

Spik 3: 4. Indigo Broline är ännu en häst under kraftig utveckling från formstarka stall Svanstedt. Denna 4-åring tror jag kan vara en riktig elithäst i vardande. Jag tror han vinner det här loppet hur det än blir kört även om motståndet inte är några primadonnor. Jag tippar att Åke sätter sig i dödens för att in på upploppet spänna mördarblicken i ledaren och länsa undan till säker seger.

Streckvärda:
V75-4: 4. Yosemite Boko streckad på 11%, 8. Onyx Knick 12%
V75-6: 6. Voodoo Hornline 11%, 8. Manhattan Sassy 8%, 11. M.T.Buffet 6%
V75-7: 3. M.T Cherokee 15%

Strecka lugnt!

/Hallbarg


Wingman-wednesday

Efter månader av prat, och veckor av förberedelser så blev det äntligen av, Wingman-wednesday.
För att ta saken ifrån början, det finns en man, som vi kan kalla för "Jan Gunnar", som man bara går på lokal med en gång. Anledningen är att "Jan Gunnar" ser sin vän som ett redskap, ett verktyg till att plocka bort i hans ögon ointressanta damer, som dock har en snygg vänina.

Alltså, "Jan Gunnar" ser två damer stå och hänga vid muren på Harrys i Falun, den ena vacker, den andra lite mindre vacker. Med ett vattenglas i handen glider han upp till den vackra flickan med något typ av förslag. För att den vackra damen inte ska bli dragen i armen av sin fulare vän så måste hon vara uppmärksammad hon också, och här kommer "Jan Gunnars" manlige vän in i bilden, hans Wingman.

För att stå ut en helkväll så delade vi upp det denna gång, vi gjorde oss fler, så att "Jan Gunnar" kunde gå skift med oss. Vi blev sex till antalet och klev ut i Faluns partynatt under "Jan Gunnars" kodnamn som löd.

WingmanOne: "Great White Strangler"
WingmanTwo: "PipeLine"
WingmanThree: "Lissch"
WingmanFour: "Mårtensson"
WingmanFive: "Fändrikschh"
WingmanSix: "Joseph Mengele"

En fantastisk kväll vars innehåll ni säkert kan lista ut, men som inte lämpar sig i skrift.

-

Insjön - Leksand 7-0.

Res ett monument över grabbarna och placera det på Hjultorget till höger om Janne Wiktorssons staty!


Ispremiär

Rött:
Artursson - Amnér
Jakobs - Fogström - Zettergren

Okänd back 1 - Okänd back 2
Persson - Hilmersson - Enmalm

Svart:
Ekholm - Lilja
Johansson - Lagerström - Viksten

Owilli - Gartner
Simons - Bogg - Eriksson

Så såg laguppställningarna ut och efter några enklare puck och skridskoövningar så kördes det 1-1 och 2-1 en det blev spel. Merparten har inte varit på is på tre månader, men jag tar mig ändå friheten att kommentera vissa av spelarna en aning.

Nämnvärt..

..Viksten har en ruskigt bra handledsskott..
..Men Zettergren kanske har ett värre..
..Enmalm kommer absolut konkurrera om en tröja i år..
..Ekholm är en gigant..
..Owilli ger jag några träningar till innan jag bedömmer..
..Håkan Bogg blir inte vackrare än i en Moratröja!


RSS 2.0