-tomt-

Kom inte på någon lämplig överskrift alls, det ville sig inte riktigt.

Hur som helst, förra veckan fick vi höra att Lunarstrom tackar för sig om några månader. Igår gick Hultsfredsfestivalen i konkurs och idag så stänger Skunk ner. En epok för svenska ungdomar, skulle jag vilja säga, som går i graven. Jag har aldrig varit på Hulstfred, och har inte haft någon sådan ambition, men för många unga människor så har det skapats minnen för livet, likväl som att Skunk och Lunarstorm(föregångare till Facebook, Janne) stulit många timmar av friluftsliv från oss.

Jag blir lite ledsen och nostalgiskt i ögat, men va fan. I höst börjar hockeysäsongen igen!

Kultur

Kultur, eller rättare sagt, kulturarbetare, är bland det absolut värsta jag vet. Dom lever ett liv bortom verkligheten där mening är att vara nyskapande och banbrytande, sedan spelar det absolut ingen roll vad dom gör. För kultur är ju ett sånt fantastiskt stort begrepp och allt ryms inom där, tycker dom.

Tex så kan man binda en hund i ett rep och låta honom svälta ihjäl framför besökarna. Det gjorde nämligen Guillermo Vargas Habacuc i Costa Rica för några år sedan. Eller varför inte spela en pskysjuk människa som får ett anfall och måste bältas fast på mentalsjukhus? Det gjorde Anna Odell här i Stockholm för inte alls länge sedan i syfte att skapa debatt.

Nu är det några nya pionjärer i kulturens namn som verkställt en fantastisk idé. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7351927.ab

Det sjukaste med kultur är att den just aldrig står på egna ben. Det är alltid pengar ifrån någon myndighet eller ett bidrag ifrån kommunen som är inblandat. Att, som många konstnärer är, försörjda av statliga medel, ha mage att kritisera det samhälle som föder dom är för mig är magstarkt. Visst, vi ska vara kritiska. Men reta inte den hand som föder dig.

Alltså, nu är det dax att dra in varenda krona som finansierar kulturprojekt överhuvudtaget ifrån samhället. Jag vill inte att mina skattepengar ska hålla arbetsskygga kommunister under armarna i ointressanta projekt.
Visst kultur måste få finnas, men vad sägs om att den börjar bli tillräckligt intressant så att folk kan tänka sig betala för att ta del av det, och på så vis göra verksamheten lönsam?

Klart värst var någon konstnär som grät ut i tidningarna i våras när regeringen skulle dra ner på någon kulturpeng som 200 konstnärer i Sverige hade rätt till. "Det kommer bli omöjligt att göra arbeten som inte är lönsamma", välkommen till verkligheten!


Kritiserar det samhälle som föder dom och

Kungahuset

Idag är det bröllop, det har ingen varken motståndare eller förespårkare missat. Men vad tycker vi svenskar om kungahuset egentligen? Skapligt nöjda är vi nog, om vi drar ett tvärsnitt genom befolkningen, för det finns ju kvar. Personligen gillar jag kungahuset, dom 5 kronor om året jag lägger i skatt som går till Drottningholm får jag tillbaka av att skratta med kungen några gånger om året. Kungen verkar ju helt klart vara en väldigt skönt kille.

Vad det beträffar Viktoria och Daniel så är det alltid roligt att se lyckliga människor, och även om kostnaden för bröllopet är stor enligt vissa, så anser jag har man ett kungahus så ska det vara fullt ut. Tänk er att dom skulle ha ett litet bröllop på Soliden för familjen och dom närmaste(läs Noppe Lewenhaupt, Lussan Gotlieb och Caroline Kreuger), då hade inte riktigt folket kännt någon delaktighet. Nu är det stort och tillgängligt för alla, bra!

Men återigen, är kungahuset förlegat? Ja, egentligen så är det väl det. Att man föds till en titel förekommer väl inte alls i övriga samhället. Men va fan, 5 kronor om året för att bevara slott och ha en kringresande pr-maskin för landet Sverige är billigt. För det andra så är Sverige tämligen historielöst, vi påminns alltför lite om fornstora dagar men kungatiteln känns som en hyllning till gamla hjältar som Gustaf Wasa och Gustaf II Adolf. Skulle vi avskaffa den så ökar historielösheten i landet och minnet av våra förfäder tynar bort..

En president hade kännts knepigt, Republiken Sverige. Nej, det ligger inte bra i mun.

Grattis Viktoria och Daniel!


En liten historia

Den här hittade jag precis bland kommentarerna på expressen.se

Rödgrön politik

Fördelningspolitik a la Sverige 10 glada personer går ut för att äta middag tillsammans. Notan blir 1000 kr. Notan delas på samma sätt som skatt betalas: > - De första fyra (de fattigaste) betalar ingenting > - Den 5:e betalar 10 kr > - Den 6:e betalar 30 kr > - Den 7:e 70 kr > - Den 8:e 120 kr > - Den 9:e 180 kr > - Den 10:e personen (den rikaste) betalar 590 kr De 10 personerna äter middag på restaurangen varje dag och är nöjda med uppgörelsen om 1000 kr.
En dag säger restaurangägaren: "Ni är trogna kunder så jag lämnar 200 kr rabatt på era middagar i fortsättningen". En middag för 10 personer kostar nu endast 800 kr och det är nu det händer grejer. Man vill fortfarande betala middagen såsom skatter betalas. De första 4 påverkas inte. De får fortsätta äta gratis. Men hur ska de andra 6 göra? Hur ska de dela upp rabatten på 200 kr så att alla får sin del? De inser att 200 kr delat med 6 blir 33,33 kr.
Drar de bort beloppet från varje persons andel får den 5:e och 6:e personen betalt för att äta. Restaurangägaren föreslår att i rättvisans namn är det bättre att reducera varje persons nota proportionellt. Han räknar ut de belopp varje person skall betala. Resultatet blir att även den 5:e personen får äta gratis. Den 6:e får betala 20 kr, den 7:e betalar 50 kr, den 8:e 90 kr, den 9:e 120 kr och den 10:e personen betalar 520 kr istället för tidigare 590 kr. Alla får ett lägre pris än tidigare och nu får 5 personer äta gratis. Utanför restaurangen börjar de jämföra vad de sparat... Jag sparar bara en tia av rabattens 200 kr, börjar den 6:e personen. Han pekar på den 10:e och säger: Men han sparar 70 kr!
Precis, jag tjänar bara en tia och det är orättvist att han får sju gångerså mycket som jag, säger den 5:e personen. Det är sant! Varför ska han få 70 kr tillbaka när jag bara får 20? De rika ska alltid ha det lite bättre, gormar den 7:e personen.
Vänta ett tag! Skriker de 4 första som äter gratis varje dag. Vi får ingenting. Det här systemet utnyttjar de fattiga! De 9 personerna skäller som hundar på den 10:e och kallar honom för allt möjligt och anklagar honom för att suga blodet ur de fattiga. Nästa kväll kommer inte den 10:e personen till middagen. Skönt tycker de andra 9 och sätter sig ner för att äta. När notan sedan landar på bordet upptäcker de något väldigt märkligt: Det fattas 520:- Kr...

Så här blir det med den röd/gröna sörjan

Partiledardebatt

Det pågår just nu en, som vanligt intressant, partiledardebatt på SR/SVT just nu. En kopp kaffe, balkongdörren öppen och kalsongmys i fåtöljen gör den här morgonen riktigt trevlig.

Just nu är Björklund uppe och frågar vänstern hur man tänker när man säger att USA ska ta hem alla sina soldater runt om på klotet..

Så här efter 1,45 timmar framför tvn så är det hetaste ämnet hittills är a-kassan. Vänstern tycker att den är på tok för låg. För mig är det obegripligt hur man kan kräva mer pengar för att göra ingenting, jobb finns om man lägger undan stoltheten.

A-kassa är ju som någon form av försäkring, men om utdelningen är för dålig från det försäkringsbolaget(regeringen i detta fall) så välj ett annat eller starta ett eget, så får vi se om det går ihop. I sanningens namn så finns det jobb, om man bara anstränger sig så kan man försörja sig.

Någon sa en gång i tiden "den som inte arbetar ska heller inte äta". Nu vill jag inte dra det så långt, men om vi istället säger att "den som inte gör sitt yttersta för att hjälpa landet framåt, ska heller inte äta", så är jag med.


Min walk in closet

Ja, jag har faktiskt en sådan, den börjar bli full. Trots en rigorös garderobstädning förra veckan som fyllde en IKEA kasse så har jag inte mycket utrymme att spela på där inne. Den yta som frigjordes för sju dagar sedan fylldes idag upp, fyra Clas Ohlson tröjor och två Mora IK tröjor. Ett klart uppbyte helt klart, men orolig blir jag när svågern Micke`s garderob skall städas. Det brukar vara lite av min modemässiga höjdpunkt på året och infaller på försommaren.

Snart finns det inga kläder utan sentimentala förtecken att slänga ut kvar..

Fantastisk musik

Har inte för vana att lista musik här i bloggen, men nu!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article339648.ab?service=media&type=qt

och

http://www.youtube.com/watch?v=Fkf8DdpytLE


Mora IK

Längesedan vi bearbetade ämnet Mora IK här i bloggen. Största enskilda anledningen till det är bristen på händelser med nyhetsvärde ifrån klubbens håll. Men så brakade det till här om dagen.

Brede Csiszar kom in i truppen och blev med sina 23 år äldst av backarna, tills idag när 26 åriga Erik Lindberg kom in som den fadersgestalten Janne W har efterlyst. Fördelen med två nästa helt okända värvningar är man inte har några förväntningar, jag tror ingen kommer att lyfta dom här två grabbarna till skyarna under sommaren, utan dom kommer att få komma in i det här utan någon större press på sig.

Under gårdagen presenterades det även att Alexander Holmberg,forward, och, våran nya Mattias Ekholm, Mikael Vikstrand,back, skrivit på för tre år vardera. Holmberg ska bli spännande att följa, men framför allt Vikstrand. Finns väldigt mycket ishockey i den kroppen och han kan ta en plats redan i år, inte ens 17 år gammal.

Ser man på backsidan och jämför mot förra året så har vi drygt 60% speltid att fylla upp efter Ekholm och Arturssons avsked ifrån klubben. I min värld så blir Amnér den ledande backen, följt av Lindberg och Eklund. Vilket borde göra att Amnér spelar lite drygt 30min per match, Lindberg och Eklund lite drygt 25. Då har vi nog ätit upp den speltid som Greger och Ekholm lämnade efter sig, men visste ser det ganska svagt ut. Särskillt med tanke på att försvaret inte var någonting som rev några stora applåder under förra säsongen, trots Ekholm och Greger.

Men som sagt, med låga förväntningar kommer dom positiva överraskningarna.

 

-

 

Patrick Kane avgjorde Stanley Cup finalen i morse, inför ögonen på en före detta kritiker. Han är riktigt bra Kane!

 

Från botten av mitt hjärta, Grattis Marian. Min gamle vän


V75 i Rättvik

Fotbollsmatch, släktmiddag och Lunkans hemkomst fick allting stryka på foten i lördags, det var nämligen V75 omgång i Rättvik, och Gods Finest förlängde traditionen med ännu ett år. Cykeltåget avgick redan 10.15 ifrån Insjöns Station där jag anslöt mig till J.Lindbarg med tiken Alpha knuten vid styret. Vid Insjöbron plockades byns senast inflyttad man upp, Petter, som efter vissa fördröjningar fick fart under däcken.

Bart Lindbarg hade dukat upp med Tacos när konvojen anlände, två timmar efter avgång 6km söderut.
I Heden hos Bart, var även Jensch och Ivarssons El´s VD, Ulf, tillsammans med Bart´s dotter Emma som senare skulle sitta vid ratten, tillsammans med svägerskan Elin. Efter den välsmakande Tacosen så började sällskapet röra på sig mot Rättvik och travbanan. När passagerarna i bil #2 kom in på travbanan så hade den tidigare hälften av Gods Finest redan tagit plats i gruset vid upploppsmarkeringen, vilket är en lika gammal tradition som resan i sig.

Travmässigt så är den enda vinsten värd att nämnas den som Bart drog in under eftermiddagens senarte del, exakt hur mycket pengar det rörde sig om kan jag inte svara på, mer än att han sågs sitta och bläddra bland hundralapparna på vägen hem.

För egen del så satte ett spel, men känslan av att vara vinnare var större än storleken på vinste...om jag säger så.

Kanontrevlig kväll, och även om inte Hallbargs travtips saknades, så fanns gjorde Wiktorssons framgångsrika vinnarspel det!

Efter travet så fortsatte en härlig efterdojja på Barts veranda i Heden, innan cyklarna smattrade över Asaklitt och hem.

Kvällens ledmotiv måste vara den här: http://www.youtube.com/watch?v=rAudj7R22d0

Man lär sig något, varje dag.

Rubriken här ovanför är ju någonting som man alltid har hört, och det är faktiskt väldigt sant när man börjar tänka på det. Kanske inte är det dom nya kunskaperna någonting som förändrar livet för en, men det breddar allmänbildningen.
Tänkte därför dela med mig av mina nyfunna kunskaper här nedan, och kanske att Andreas Bodin Hansen och Dennis Fisk kan utvidgat mitt kunnande, med någonting dom snappat upp under dagen?

Leeds halvmaraton börjar redan klockan 09.00 på morgonen, vilket anses som väldigt tidigt, till och med för ett halvmaraton. /Sten Åke Nilsson

Det går en väg upp mot Djurmoklack som man ser ifrån Touring butiken. /Barbro Vadell

Att det finns 10 åriga grabbar som nästan har kondition i klass med min, och som inte trash-talk biter på. /En lärdom jag upptäckte själv under Blodomloppet

Skogsbruket förändrades väldigt kraftigt mellan sent sjuttiotalet till mitten av nittiotalet. /Bart Lindbarg

Att min Mercedes Benz drar under litern milen, blandad körning! /Även detta har jag forskat fram på egen hand

Att vid målgång i löpning fäller man sig med vänster bröst först, för...för så gör man. /Återigen, Sten Åke Nilsson



Imorgon
ny dag, nya kunskaper


Varför..

Tänk er att ni setat upp och kollat på NHL-hockey till klockan 05 en tidig sommarmorgon, och när man väl ska lägga sig så kvittrar fåglarna i träden utanför så att man inte kan somna.
Samma fåglar som kvittrar veckan efteråt när jag ska upp klockan 05, men då kvittrar dom inte tillräckligt för att befria mig ifrån sömnen och jag försover mig..

Hur kommer det sig?

Nu i skolavslutningstider så längtar jag tillbaka till 15-19 års åldern, när hösten kommer och mörka höstdagar inte gör mig speciellt sugen på att arbeta, då längtar jag till min pensionsdag.. Men jag har aldrig slagits av tanken att 22,5 är en fantastiskt härlig ålder..

Varför?


RSS 2.0