Säsong två

Nu tar jag nya tag efter några veckors uppehåll. Tänkte göra en rejäl satsning och verkligen tvinga mig själv till att plita ner några rader varje dag, åtminstonde maj ut. Mycket vatten har runnit under broarna sedan senast.

Mora Ik har åkt ur elitserien i ishockey.
Fotbollssäsongen har dragit igång på allvar.
Förlängd anställning på Clas Ohlson.
90 års jubileum med ovannämda företag.
Drakarna - Insjön har antagit en ny uniform.
+en hel del annat.

Jag tänkte ta och gå igenom lite kortfattat var och en av punkterna så att ni får en liten uppdatering på min livssituation.

Till att börja med så har äntligen Insjöns IF BK återigen ett seniorlag i fotboll, tio år sedan sist, och vi hör hemma i division sex norra. Det är hemmapremiär imorgon på Insjöns IP 15.00, mot Våmhus U, och om bara regnet kan hålla sig borta så kan det nog bli en folkfest!
Medans vi ändå är inne på Insjöns IP och folkfest så kan man inte undgå att komma in på den legendariska match som ska ha utspelat sig sommaren 1993 i Sparbankscupen. Division sex laget Insjön tog emot Superettan laget IK Bragen och alla räknade med en enkel seger för Borlänge laget. Men inge hade då räknat med att Janne Wiktorsson skulle sätta dem sex stycken handikappstraffar som Insjön var berättigade, i samma hörn dessutom! Nu räckte dessvärre inte det, Brage vann matchen med en-två bollar men Janne Wiktorsson skrev förevigt in sig i historieböckerna om Insjöns IF.

-

Ja, jag har fortsatt anställning på Clas Ohlson. Augusti ut och det fina i kråksången är att jag under åtta veckor enbart jobbar sju timmar per dag, (6-13, 13-20) och tjänar någon tusenlapp mer i månaden, så kallad skiftgång.
Att jag dessutom hamnade på ett skift bestående av Anders Pettersson, Daniel Timblad och Peter Danerhag gjorde inte direkt saken sämre.

Vi hade ett jubileum också, 10 maj, Clas Ohlson firade 90 år. 2500 Clas Ohlson anställda samlades i ejendals arena för att lyssna, äta, dricka och mingla i tio timmar. Nu har jag inte alltför mycket att jämföra med vad det gäller arbetsgivare, men jag har fått för mig att Clas Ohlson ska vara en alldeles utomordentlig sådan. För det är väl knappast en arbetsgivares skyldighet att samla hela koncernen vart femte år, anordna en fest för, enligt uppgifter till bloggen, nio miljoner och ta dit både Wallmans sallonger och The Ark som underhållning?!
Jag är inte någon större fantast av Ola Salo, kvällen till ära klädd i lädertrikå, men underhållningen dem bjöd på var riktigt bra!

-

Att Mora IK åkte ur ishockeyns elitserie har troligtvis ingen av er läsare missat. Direkt när det inträffade så ville vissa högljudda supportrar att huvudna skulle rulla, allra helst på klubbdirektören. Jag blir så förbannat less när dessa personer har hållit käft i dem fyra år som Mora IK spelat i eliten, mot alla odds, för att sedan direkt kräva avgång när laget för första gången på fyra år inte kommer upp till sin nivå. Visst man kan skylla på tränarna, men Arvedsson sågs som en frisk fläkt med god attityd och ett brinnade hungrigt hockeyhjärta, att sedan visade sig vara en idiot är en annan sak. Alla tillsättningar med vitsord har en felmarginal!

Den stora mannen är inte den mannen som kliver av vid en degardering och motgång. Det är den mannen som dagen efter går till jobbet igen och kontrakterar en av Sveriges bästa tränare. Den mannen är Jan Simons!

-

Drakarna - Insjön tog nedflyttningen hårt men torkade tårarna efter en vecka och såg istället inte det sportsliga nederlaget som slutet på tiden i eliten, utan början på vägen tillbaka. Med en nystart sportsligt tyckte vi också att det skulle kännas fräscht med ett nytt namn. Så över en dagens på Grillhuset omorganiserades föreningen och antog det nya namnet, Tokiga Drakar Insjön, TDI.

Styrelsen består nu mer av jag själv, Mats Rörvall, vid ordförandeklubban.
Insjöns rockkung och sångare i Rännhola Rockers, Per Portström fattar sekreterarpennan och ska vid hemkomsten ifrån USA informeras om detta och även tillfrågas om en låt skulle kunna skrivas i TDI s namn.
Byns store son, och redan nämde, Janne Wiktorsson sitter på skattkistan, mycket tack vare hans initiativ att skänka halva vinstsumman ur ett inom en snarframtid framgångsrikt V75 system, till tifogruppen med halvtidsmedlemmen Andreas Hallberg i spetsen


På återhörande imorgon!

Med vänlig hälsning

Mats Rörvall
Ordförande Tokiga Drakar Insjön

Kommentarer
Postat av: #86

För cirka 4 år sedan hade man hårda batlaljer mot Storstens AIK i vallenhallen, på backplats hade dem en stor bjässe vid namn Lövdahl på backen, nu 4 år senare är han heltidsanställd hockeyspelare i Mora. Ganska intressant utveckling från innebandyspelare i Storsten till hockeyspelare i MORA på 4 år......

2008-05-16 @ 19:08:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0