Tragisk misshandel

Alla som har någon som helst vetskap om utelivet i Leksand vet att det är väldigt mycket bråk kring Leksands Baren, Lucky House eller andra nöjeslokaler. Man ser det varje lördag, man läser om det varje måndag. Såväl Norsgatan som Torget aggerar boxningsring oftare än någon legal boxningsklubb i landet.
Av det festande folket i kommunerna Leksand, Gagnef och Rättvik går, skulle jag tippa, merparten ut i Leksand. Polisnärvaron är om inte obefintlig, så nästintill. Att det därför skulle inträffa en allvarlig misshandel var därför ingen överraskning, bara en tidsfråga.
Jag vill verkligen inte sitta här och var efterklok och slänga skit på polisen som säkert gör det dom kan med sina resurser. Men någon makthavare borde väl någongång sett, det som vi i den utgående generationen ser, helg efter helg..

Hoppas för allt i världen att "43 åringen" repar sig och att det kanske blir en väckarklocka någonstans, för det må vara första gången någon blir så illa skadad. Men jag har svårt att tro att det blir den sista om allting bara passerar..


Järnrör, knivar, fälgkors och pistoler, är ett axplock av vad som skymtats på noret senaste tre åren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0