Snart kommer Colby

Precis den rubriken har Mora IK hemsida idag över en artikel som handlar om spelaren som den 12 oktober landar i Sverige och ska frälsa oss Mora supportrar. Den bästa utlänningen Ilves haft sedan draftettan Patrik Stefan spelade för dem under lockouten, enligt en lokal tidning.

Matchen igår emot Malmö gav mersmak. Vilket lag! Vilken glöd! Vilken målvakt!!

Av det Kristan visat hittills så är han den bästa målvakt Mora IK haft till förfogande. En andre målvakt i Lars Johanssons klass har aldrig funnits heller.

Greger Artursson leder laget ifrån sin backplats och drar med sig härliga ynglingar som Victor Amnér och Patrik Cedergren. Adam Andersson får en del skit, vilket jag har svårt att förstå. En väldigt smart back, duktig en-mot-en och ett bra skott. Annars så har Markus Lilja imponerat på mig en hel del. Juha Alén däremot är lite tafflig med pucken ibland, annars stor och rejäl i egen zon.

Tony Lagerström gör ett jättejobb i första kedjan där han får ta ett stort ansvar i båda riktningarna då Eric Healy tillåts göra det han är bäst på, agera innanför anfallsblå. Lite Bastianssen/Brendl med den skillnaden att Helay faktiskt är en helt okey forecheckare, trots att det inte går så fort.

Toni Dahlman och Teemu Elomo är väldigt samspelta och verkar trivas att spela ihop. Att det inte resulterat än oroar mig inte. Dahlman måste efter tre matcher fortfarande ses som matchotränad och Elomo är en humörspelare, en dag lossnar det och då gör blir det med besked! Stefan Mann gör ett stort jobb i det tysta, ingen stor puckbehandlare eller spelfördelare, men gör varje byte ett gediget arbete. Bara varit inne på ett mål bakåt hittills, vilket måste ses som ett riktigt bra resultat för en defensiv center.

Daniel Wiksten och Mikael Simons verkar ha hittat varandra i den tredje kedjan. En sammarbete som burit frukt några gånger redan och säkert kommer fortsätta. Bästa kedjan i matcherna emot AIK, Nybro och Almtuna tack vare dessa två. Jens Jacobs har mer att uträtta. Han verkar inte ha kommit till sin rätt än och agerar nervöst i egen zon, övermodigt i mittzon men väldigt bra i anfallszon. Där har vi sparkapital!

När jag ser Alexander Hillmersson och Lucas Sandström blir jag riktigt glad, vilken framtid vi har! Hillmersson skrev nyligan på för tre år till och Sandström hoppas jag vi kan behålla några år till. Mot Malmö visade dem kunnande, framförallt Sandström, men även Hillmersson. Sandström har en härlig energi och är en retsticka vilket vi kan få stornytta av framöver. Ogillar att göra liknelser men kanske att Sandström är lite av en ny Per Ledin?
Många som gett Anders Lövdahl en känga efter dessa sex matcher, varav han spelat sporadiskt i fyra stycken av dem och varit bänkad i två. Ge han lite tid, det finns en enorm kapacitet, tro mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0