Pat Tillman

Det finns många fantastiska människoöden i världen. Kanske varenda människa har en historia att berätta och berättas den rätt så blir den fantastisk. Men vissa historier behöver man inte fylla ut och skarva i, den är fantastisk som den är.


 En historia som inte kan berättas på olika sätt är den Pat Tillman.

Pat Tillman föddes i Kalifornien och älskade att spela amerikansk fotboll, problemet var att han sades vara för liten. Ändock tog han sig in på Arizona State University och efter fyra senare draftades han av Arizona Cardinals i NFL. Killen som ansågs för liten för att spela fotboll på universitets nivå spelade nu i proffsligan och han gjorde det så bra att St. Louis Rams erbjöd honom ett femårs kontrakt värt 9 miljoner dollar. Pat Tillman sa nej och antog i stället ett kontrakt på två år med sin dåvarande klubb Arizona Cardinals värt 1 miljon dollar, vilket var minimilönen i NFL, Pat Tillman såg det som ett lojalitets kontrakt.


Pat Tillman var nu en stor stjärna i sporten och given ikon i staden Glendale där Arizona Cardinals hör hemma. Medan lagkamraterna ständigt köpte sportbilar och nya kläder cyklade Pat Tillman till varje träning på sin gamla mountainbike och i sina gamla joggingskor, som han gjort ända sedan han började på Arizona State University.


I maj 2002 ville Arizona Cardinals förlänga Pat Tillmans kontrakt, 3,6 miljoner dollar för tre ytterliggare år.


Pat Tillman avböjde med hänvisning till 11/9 och den amerikanska friheten som nu var hotad.

Tillsammans med sin bror Kevin, som var en lovande basebollspelare, gick dom med i United States Army Rangers hösten 2002. Dom blev stationerade i Afghanistan i jakten på Usama Bin Laden.


Pat Tillman sköts till döds 22 april 2004 av några förlupna amerikanska kulor, 28 år gammal.




Det är idag alltså fem år sedan han som hade allt och offrade lika mycket, för det han kände i hjärtat - avled.

-


Nu ska det bli intressant att höra av Jesper E och Micke J har att säga om den här texten!


-


Jesper E: Jag hoppas att det blir bildvisning när du kommer hem ifrån ditt besök på helig mark!


Micke J: Guld-Greger, otroligt skönt att han blir kvar! Det känns tryggt på så vis att han har passerat den där åldern också där man kan ha ett dåligt andra år.


Kungen: Det kan vara så, hur som helst är Insjön väldigt attraktivt just nu för skickliga spelare kan jag säga. Men du ska veta att det finns alltid plats för en rutinerad måltjuv på topp som kan komplettera Dennis Fisk om du någonsin känner suget!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha, här försöker vi skapa debatt så det skvätter om det. Naturligtvis fantastiskt av killen att stanna kvar för mindre pengar och spela, lika lojalt att ta värvning. Betydligt mer bortkastat blir det ju att han blir skjuten av egna led, och framförallt i kampen mot terrorismen. Svårt för en annan att sätta sig in i hur amerikaner tänker, det var säkert vackert gjort. Apropå amerikansk fotboll, vi har precis börjat spela touch football här i Skåne, gissa vem som är minst i laget? :)

2009-04-22 @ 22:24:37
Postat av: Micke

Rörvall, det var jag som skrev ovan, men blev något meck med namnet tydligen.

2009-04-23 @ 09:41:06
URL: http://mickejay.blogspot.com
Postat av: Timblad

Ska på Umåker på lördag, ge mig en häst. En!

2009-04-23 @ 22:42:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0