Kultur

Kultur, eller rättare sagt, kulturarbetare, är bland det absolut värsta jag vet. Dom lever ett liv bortom verkligheten där mening är att vara nyskapande och banbrytande, sedan spelar det absolut ingen roll vad dom gör. För kultur är ju ett sånt fantastiskt stort begrepp och allt ryms inom där, tycker dom.

Tex så kan man binda en hund i ett rep och låta honom svälta ihjäl framför besökarna. Det gjorde nämligen Guillermo Vargas Habacuc i Costa Rica för några år sedan. Eller varför inte spela en pskysjuk människa som får ett anfall och måste bältas fast på mentalsjukhus? Det gjorde Anna Odell här i Stockholm för inte alls länge sedan i syfte att skapa debatt.

Nu är det några nya pionjärer i kulturens namn som verkställt en fantastisk idé. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7351927.ab

Det sjukaste med kultur är att den just aldrig står på egna ben. Det är alltid pengar ifrån någon myndighet eller ett bidrag ifrån kommunen som är inblandat. Att, som många konstnärer är, försörjda av statliga medel, ha mage att kritisera det samhälle som föder dom är för mig är magstarkt. Visst, vi ska vara kritiska. Men reta inte den hand som föder dig.

Alltså, nu är det dax att dra in varenda krona som finansierar kulturprojekt överhuvudtaget ifrån samhället. Jag vill inte att mina skattepengar ska hålla arbetsskygga kommunister under armarna i ointressanta projekt.
Visst kultur måste få finnas, men vad sägs om att den börjar bli tillräckligt intressant så att folk kan tänka sig betala för att ta del av det, och på så vis göra verksamheten lönsam?

Klart värst var någon konstnär som grät ut i tidningarna i våras när regeringen skulle dra ner på någon kulturpeng som 200 konstnärer i Sverige hade rätt till. "Det kommer bli omöjligt att göra arbeten som inte är lönsamma", välkommen till verkligheten!


Kritiserar det samhälle som föder dom och

Kommentarer
Postat av: Undrande

Vad har kulturfolk med kommunism att göra? Och menar du att kommunister är arbetsskygga?

2010-07-04 @ 23:11:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0