Kungahuset

Idag är det bröllop, det har ingen varken motståndare eller förespårkare missat. Men vad tycker vi svenskar om kungahuset egentligen? Skapligt nöjda är vi nog, om vi drar ett tvärsnitt genom befolkningen, för det finns ju kvar. Personligen gillar jag kungahuset, dom 5 kronor om året jag lägger i skatt som går till Drottningholm får jag tillbaka av att skratta med kungen några gånger om året. Kungen verkar ju helt klart vara en väldigt skönt kille.

Vad det beträffar Viktoria och Daniel så är det alltid roligt att se lyckliga människor, och även om kostnaden för bröllopet är stor enligt vissa, så anser jag har man ett kungahus så ska det vara fullt ut. Tänk er att dom skulle ha ett litet bröllop på Soliden för familjen och dom närmaste(läs Noppe Lewenhaupt, Lussan Gotlieb och Caroline Kreuger), då hade inte riktigt folket kännt någon delaktighet. Nu är det stort och tillgängligt för alla, bra!

Men återigen, är kungahuset förlegat? Ja, egentligen så är det väl det. Att man föds till en titel förekommer väl inte alls i övriga samhället. Men va fan, 5 kronor om året för att bevara slott och ha en kringresande pr-maskin för landet Sverige är billigt. För det andra så är Sverige tämligen historielöst, vi påminns alltför lite om fornstora dagar men kungatiteln känns som en hyllning till gamla hjältar som Gustaf Wasa och Gustaf II Adolf. Skulle vi avskaffa den så ökar historielösheten i landet och minnet av våra förfäder tynar bort..

En president hade kännts knepigt, Republiken Sverige. Nej, det ligger inte bra i mun.

Grattis Viktoria och Daniel!


Kommentarer
Postat av: Kungen

Bara lite nyfiken:=) Vad brukar du och kungen skratta åt?

2010-06-20 @ 01:36:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0