Mora IK

Längesedan vi bearbetade ämnet Mora IK här i bloggen. Största enskilda anledningen till det är bristen på händelser med nyhetsvärde ifrån klubbens håll. Men så brakade det till här om dagen.

Brede Csiszar kom in i truppen och blev med sina 23 år äldst av backarna, tills idag när 26 åriga Erik Lindberg kom in som den fadersgestalten Janne W har efterlyst. Fördelen med två nästa helt okända värvningar är man inte har några förväntningar, jag tror ingen kommer att lyfta dom här två grabbarna till skyarna under sommaren, utan dom kommer att få komma in i det här utan någon större press på sig.

Under gårdagen presenterades det även att Alexander Holmberg,forward, och, våran nya Mattias Ekholm, Mikael Vikstrand,back, skrivit på för tre år vardera. Holmberg ska bli spännande att följa, men framför allt Vikstrand. Finns väldigt mycket ishockey i den kroppen och han kan ta en plats redan i år, inte ens 17 år gammal.

Ser man på backsidan och jämför mot förra året så har vi drygt 60% speltid att fylla upp efter Ekholm och Arturssons avsked ifrån klubben. I min värld så blir Amnér den ledande backen, följt av Lindberg och Eklund. Vilket borde göra att Amnér spelar lite drygt 30min per match, Lindberg och Eklund lite drygt 25. Då har vi nog ätit upp den speltid som Greger och Ekholm lämnade efter sig, men visste ser det ganska svagt ut. Särskillt med tanke på att försvaret inte var någonting som rev några stora applåder under förra säsongen, trots Ekholm och Greger.

Men som sagt, med låga förväntningar kommer dom positiva överraskningarna.

 

-

 

Patrick Kane avgjorde Stanley Cup finalen i morse, inför ögonen på en före detta kritiker. Han är riktigt bra Kane!

 

Från botten av mitt hjärta, Grattis Marian. Min gamle vän


Kommentarer
Postat av: Andreas bodin hansen

Tycker det ser intressant ut i mora inför säsongen, tror det slutar i elitserien faktiskt.

2010-06-10 @ 19:46:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0