1 Maj.

Igår var det första maj, en dag som jag våren 2006 i ett skolarbete argumenterade för att skulle avskaffas som helgdag(om jag hittar på det dokumentet kommer jag lägga upp det här). Andemeningen var att sossarna inte ska ta ledigt en dag för att gå ut och demonstrera mot ett samhälle dom styrt dom senaste 80 åren. Nu är tiderna tack och lov annorlunda, och jag får väl ha förståelse för att dom vill visa sin plakat och sjunga sina ramsor nu när dom inte längre sitter på makten.

Men magen vänder sig dock ut och in(av flera anledningar kanske) när jag läser om mötena och tågen så här dagen efter. Skitkastning, lögner och en tycka synd om mentalitet som har bitit sig fast i människor. Jag har svårt att tro att dåtidens arbetarklass, som dom säger sig representera, skulle vara villiga att verka för att reallöne sänkningar för den arbetande människan..

Slutligen vill jag tacka Göran Greider som sammanfattar socialismen väldigt koncist..

Om konsumtionssamhället: "Jag vill inte att sänkta skatter ska vara meningen med våra liv. Jag vägrar att gå med på att valfrihet på marknaden är livets yttersta innebörd."

Nej varför ska jag få bestämma över mitt liv och mina val, det kan ju Mona Sahlin göra..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0