Proffsiga NHL.

I NHL spelas världens bästa ishockey, av världens bästa spelare och det döms av dom klart bästa domarna.

Jämfört med Sverige där det är gnäll på domarna efter i stort sett varje avblåsning så ser man det väldigt sällan i NHL. Gnäller vi mer? Nej, felet ligger på andra sidan, domarna. Man är helt enkelt inte konsekventa genom matcherna.

Det är man i NHL.

Slår man av klubban för en motståndare är det två minuter för slashing. Så var det när Hal Gill slog av den för Sidney Crosby när han var fri, så var det när Ville Leino slog av Hal Gills klubba ute i sarghörnet.

Mike Richards hade en tuff tackling, som i Sverige hade fallit in under den tveksamma benämningen Checking to the head, men blev inte utvisad även fast Koci i Panters blev duktig skadad. Några veckor senare hände en liknande incident(där jag tappat namnet på dom inblandade) men där utgången blev ännu värre. Domarkåren meddelade att man inte kunde stänga av tacklaren, för man hade ju inte stängt av Richards och att det fanns i lucka i reglerna gällande sådana tacklingar. Man ska se över det till nästa år avslutade dom.

I Sverige vet jag inte riktigt hur besluten tas, matchstraff och avstängning för kastade handskar och varken utvisning eller avstängning om du tacklar någon i ryggen så att han bryter lårbenet.

Jag vill se en röd tråd..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0